Παρέμβαση εισαγγελέα για το δημοσίευμα της Καθημερινής


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020, 13:41

Αναταράξεις στην πολιτική επικαιρότητα αλλά και τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προκάλεσαν οι καταγγελίες του αξιωματικού της Πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου περί παρεμβάσεων και άνωθεν πιέσεων για τη συγκάλυψη των ευθυνών γύρω από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Οι καταγγελίες αυτές αποτελούν πλέον αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέταση που διέταξε ο προϊστάμενος  της Εισαγγελίας Πρωτοδικών  Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης. Η έρευνα διατάχθηκε αυτεπαγγέλτως μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»  αλλά και με αφορμή τη μήνυση που έχει καταθέσει ο αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος ο οποίος είχε διενεργήσει το πόρισμα για τις συνθήκες επέκτασης της πυρκαγιάς στο Μάτι με τις ολέθριες συνέπειες. Ο πραγματογνώμονας με τη μήνυσή του στρέφεται κατά του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου και κατά παντός άλλου υπευθύνου για παράνομη βία περιγράφοντας ωστόσο και άλλα διαπραχθέντα αδικήματα όπως κατάχρηση εξουσίας.

Ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής είχε καταθέσει μάλιστα και το στικάκι με ηχογραφημένη συνομιλία του με τον κ. Ματθαιόπουλο, από τον περασμένο Μάρτιο τόσο στην Εισαγγελία όσο και στον ανακριτή. Να σημειωθεί δε πως είχε δώσει και κατάθεση στον ανακριτή κ. Μαρνέρη χωρίς ωστόσο αυτός, σύμφωνα με πληροφορίες, να συμπεριλάβει το περιεχόμενό της, στο φάκελο που διαβίβασε στον αρμόδιο εισαγγελέα ζητώντας τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι. 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020, 13:44

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει