Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Παρέμβαση του Δήμου Βόλου στην ΚΕΔΕ για το «χαράτσι»

Τον κίνδυνο η αντίδραση κάποιων Δήμων απέναντι στην είσπραξη του φόρου ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ να εξαντληθεί σε μια μάχη εντυπώσεων προς τους πολίτες και απατηλών προσδοκιών χωρίς αντίκρισμα, επισημαίνει η Δημοτική Αρχή Βόλου. Για το λόγο αυτό υπογραμμίζεται η ανάγκη το σοβαρό αυτό θέμα να αντιμετωπιστεί οργανωμένα και συντεταγμένα από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία θα πρέπει να αναζητήσει νόμιμους και αποτελεσματικούς τρόπους αντίδρασης απέναντι στον κίνδυνο να κοπεί το ρεύμα σε ανθρώπους που έχουν αντικειμενική δυσκολία να ανταποκριθούν στη νέα αυτή άδικη και βαριά φορολογία.

Ήδη, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης έχει συζητήσει το θέμα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, ενώ η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας κ. Ν. Οικονόμου θα θέσει το θέμα στην κοινή συνάντηση που θα έχουν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και οι πρόεδροι και τα μέλη των Εκτελεστικών Επιτροπών των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) της χώρας, την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στην τελευταία του συνεδρίαση εξέδωσε ψήφισμα, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του στο νέο φόρο ακινήτων που η κυβέρνηση επέβαλε στους πολίτες αντισυνταγματικά, τιμωρώντας με διακοπή παροχής ρεύματος όσους δεν έχουν να πληρώσουν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει