Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Παρέμβαση υπέρ του ελληνικού φαρμάκου έκανε στη Διακομματική Επιτροπή ο Ν. ΝικολόπουλοςΠαρέμβαση στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο, έκανε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, επισημαίνοντας ότι «η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία αντιπροσωπεύει τις -ελληνικής ιδιοκτησίας- παραγωγικές φαρμακοβιομηχανίες της χώρας, ενός μεγάλου και δυναμικού τομέα της Εθνικής Οικονομίας με στρατηγική σημασία».

Ο Νίκος Νικολόπουλος ως μέλος της Επιτροπής τόνισε «τη σημασία στήριξης της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας, θέση που ασπάζεται σταθερά το κόμμα του».

Ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε ότι «η ποιότητα των Ελληνικών Φαρμάκων είναι αδιαμφισβήτητη», και παρουσία και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, τόνισε ότι «πρέπει μεσοπρόθεσμα να υιοθετηθούν δράσεις όπως η βελτίωση των διαδικασιών αδειοδότησης, η διαμόρφωση ενός πλαισίου διασύνδεσης της έρευνας με την παραγωγή, η βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος, η ενθάρρυνση της χρήσης νέων τεχνολογιών. Οι δράσεις αυτές προσδίδουν ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και βαίνουν προς όφελος της εθνικής οικονομίας».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018, 16:42

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει