Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Παρέμβαση Χρυσοβελώνη για τις αποδράσεις στις φυλακές Τρικάλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ερώτηση της Βουλευτού Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια, και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Ρουπακιώτη, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Την προηγούμενη Παρασκευή απέδρασαν 11 Αλβανοί κρατούμενοι – όλοι τους επικίνδυνοι κακοποιοί- από τις φυλακές Τρικάλων. Σήμερα εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι οκτώ εξ αυτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι ληστές που ανατίναζαν ΑΤΜ και πυροβολούσαν αστυνομικούς καθώς και ο δολοφόνος γυναίκας την οποία λήστεψε στον Βόλο.

Σήμερα 26-3-13 κληθήκατε από τον κ. Σαμαρά να εξηγήσετε τι συνέβη και να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Πιο συγκεκριμένα οφείλατε να δώσετε εξηγήσεις σχετικά με αστυνομικές αναφορές απίστευτου περιστατικού όπου άνδρες της ΟΠΚΕ, οι οποίοι έφτασαν επιτόπου για να συλλάβουν τους δραπέτες, εμφανίζονται να δέχθηκαν πυρά και από την κατεύθυνση των φυλακών (!) πέραν αυτών των κακοποιών – συνεργών τους που είχαν να αντιμετωπίσουν έξω από τις φυλακές.

Μεταξύ των παραπάνω επικίνδυνων κακοποιών που ακόμα διαφεύγουν τη σύλληψη περιλαμβάνεται Αλβανός ο οποίος το 2011 μαζί με πολυμελή συμμορία ομοεθνών του λήστευε κυρίως ηλικιωμένους στην περιοχή του Βόλου. Μάλιστα μια 55χρονη κάτοικος Βόλου κατά την διάρκεια της ληστείας έχασε τη ζωή της καθώς σχεδόν σε όλες τις εισβολές τους σε σπίτια οι δράστες χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη σκληρότητα κατά των θυμάτων τους.

Αντί όμως να υποβάλετε σήμερα τις παραιτήσεις σας, φημολογείται ότι ζητήσατε από τον κ. Σαμαρά περισσότερο προσωπικό, υπονοώντας πως οι αποδράσεις επικίνδυνων κακοποιών οφείλονται σε έλλειψη κρατικών υπαλλήλων. Επειδή αναλογούν βαριές ευθύνες και στους 2 αρμόδιους υπουργούς για το φιάσκο των φυλακών Τρικάλων ερωτάσθε:

1.Ποιοι παράγοντες διευκόλυναν την εν λόγω απόδραση; Ποιοι παράγοντες επέτρεψαν μέχρι σήμερα την ελεύθερη μετακίνηση επικίνδυνων κακοποιών που παραμένουν ασύλληπτοι εντός της Ελληνικής επικράτειας;
2.Ποια άμεσα μέτρα λάβατε για την προστασία της ασφάλειας των πολιτών της Θεσσαλίας;
3.Αποδέχεστε τις προφανείς πολιτικές και άλλες ευθύνες; Αν όχι, γιατί;»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει