Παρίσι: «Θα μετατρέψουμε το Euro σε νεκροταφείο», δήλωνε ο τζιχαντιστής σε βίντεο

Θα μετατρέψουμε το Euro σε νεκροταφείο, δήλωνε σε βίντεο ο Λαροσί Αμπάλα, ο οποίος σκότωσε τη Δευτέρα στη Γαλλία έναν αστυνομικό και τη σύντροφό του, πριν σκοτωθεί και ο ίδιος από αστυνομικούς, είχε ζητήσει να πραγματοποιηθούν και νέες επιθέσεις, ανέφερε δημοσιογράφος ο οποίος είδε το βίντεο πριν αυτό αποσυρθεί.

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Τόμσον, δημοσιογράφο της RFI, το βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook «είδαν 98 άτομα πριν αποσυρθεί 11 ώρες μετά την ανάρτησή του».

Πολύ ήρεμος και χαμογελαστός, ο Λαροσί Αμπάλα, ο οποίος έχει φάκελο για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση, ανήρτησε μερικά λεπτά μετά τους φόνους βίντεο απ’ ευθείας στο Facebook «στο οποίο μοιάζει να διαβάζει ένα μήνυμα που είχε γραφτεί νωρίτερα», εξηγεί ο κ. Τόμσον, συγγραφέας βιβλίου με τίτλο «Οι Γάλλοι τζιχαντιστές».

Στη σελίδα του λογαριασμού αυτού, τον οποίο είχε ανοίξει με το ψευδώνυμο Μοχάμεντ Άλι, «αρχίζει την εγγραφή του δηλώνοντας πίστη στον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι (αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους) και μετά απευθύνεται στους μουσουλμάνους λέγοντάς τους ότι ο τζιχάντ είναι υποχρεωτικός επειδή είναι αμυντικός», συνεχίζει ο δημοσιογράφος.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο στο εσωτερικό του σπιτιού των θυμάτων του, ενώ το παιδί τους βρίσκεται ακόμη εκεί. Ο Λαροσί Αμπάλα λέει ότι σκότωσε έναν αστυνομικό και τη γυναίκα του. Στη συνέχεια καλεί τον κόσμο «να επιτεθεί στους αστυνομικούς, στους δημοσιογράφους, στα δημόσια πρόσωπα, στους δεσμοφύλακες στις φυλακές και στους ράπερ», αναφερόμενος, σύμφωνα με τον κ. Τόμσον, «σε περίπου 10 δημόσια πρόσωπα».

«Θα κάνουμε το Euro ένα νεκροταφείο», απειλεί ο Λαροσί Αμπάλα, τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη στη Γαλλία του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές επιβεβαίωσαν εξάλλου ότι ο δράστης είχε δηλώσει πίστη και υποταγή στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Τρία άτομα έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται σχετικά με την υπόθεση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει