Παραδέχεται τη «γκάφα» του ο Γάλλος πρωθυπουργός

«Ήταν ένα λάθος, μία γκάφα» δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς στη εφημερίδα Le Journal du Dimanche σχετικά με την αποκάλυψη πως χρησιμοποίησε το κυβερνητικό αεροσκάφος για να μεταβεί στο Βερολίνο με δυο από τα παιδιά του για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Είναι ένα μάθημα που θα πρέπει να πάρουμε. Ήταν ένα λάθος, μια γκάφα. Κατάφερα να δώσω την εντύπωση στους Γάλλους ότι δεν αφιερώνομαι αποκλειστικά σε αυτούς. Λυπάμαι», δήλωσε στην JDD ο Γάλλος πρωθυπουργός που ολοκληρώνει την τριήμερη περιοδεία του στα γαλλικά νησιά Ρεϊνιόν και Μαγιότ.

Ο Βαλς απολογείται την ώρα που δύο Γάλλοι στους τρεις θεωρούν ότι το ταξίδι του στο Βερολίνο με κυβερνητικό αεροσκάφος προκειμένου να παρακολουθήσει με δύο από τα παιδιά του τον ποδοσφαιρικό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν κάτι το «σοβαρό» και το 68% κρίνει επίσης ότι η μετακίνηση αυτή ζημίωσε την εικόνα του Γάλλου πρωθυπουργού, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Odoxa, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στην δημοσιότητα την Παρασκευή.

Εξάλλου για μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων (το 58% έναντι του 41%) η απόφασή του να «καταβάλει ο ίδιος το αντίτιμο του ταξιδιού για τα δύο παιδιά του, δηλαδή 2.500 ευρώ» δεν κλείνει το θέμα.

«Όπως όλοι οι πατεράδες, κυρίως αυτοί που απουσιάζουν συχνά, μου αρέσει να περνάω χρόνο με τους γιους μου», δηλώνει ο Βαλς στην εφημερίδα. «Είμαι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο, με την Μπάρτσα. Αυτό συνδέεται με την οικογένειά μου, οι Γάλλοι το γνωρίζουν, μου μιλούν γι’αυτό στον δρόμο», προσθέτει, αναφερόμενος στο πάθος του για την Μπαρτσελόνα, η οποία κέρδισε τον αγώνα. «Αλλά είμαι πρωθυπουργός, οφείλω να είμαι άμεμπτος. Κατανοώ ότι οι Γάλλοι που δεν καταφέρνουν να βγάλουν τα έξοδα του μήνα μπορεί να σοκαρίστηκαν από αυτήν την άνεση. Ήταν μια γκάφα, δεν πρέπει να κάνω δεύτερη», σημειώνει.

«Η εμπιστοσύνη πρέπει να είναι η λέξη που θα κυριαρχήσει τα δύο προσεχή χρόνια (…) Μόνο μου πάθος είναι να εργαστώ για την ανάκαμψη της οικονομίας, για να είναι πιο ισχυρή η Δημοκρατία και για να αγωνιστώ για την καταπολέμηση της απειλής της τρομοκρατίας. Η δράση οδηγεί την ζωή μου. Η δουλειά. Βεβαίως υπάρχει φιλοδοξία, αλλά στην υπηρεσία των Γάλλων», καταλήγει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει