Παραιτήθηκε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020, 20:58

Πολιτική κρίση προκάλεσε στο Μαξίμου και στον πυρήνα του Επιτελικού Κράτους η προ ημερών εμφάνιση του Συμβούλου Ασφαλείας αντιναυάρχου ε.α Αλέξανδρου Διακόπουλου, ο οποίος υποστήριξε και μάλιστα με έμφαση πως το ερευνητικό σκάφος της τουρκίας Οruc Reis πραγματοποιεί έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας: «Ας  μην κοροιδευομαστε» είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Διακόπουλος προκαλώντας έντονη δυσφορία στο Μαξίμου αφού ως γνωστόν η κυβέρνηση από την αρχή της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο έχει υιοθετήσει την θέση ότι το Oruc reis δεν πραγματοποιεί έρευνες και μάλιστα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Αμέσως μετά την δήλωσή του ο κ. Διακόπουλος επανήλθε αλλάζοντας τα λεγόμενά του, αλλά ήταν ως φαίνεται πλέον αργά. Μετά από 48 ώρες ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, υπέβαλε την παραίτησή του η οποία έγινε αποδεκτή.

Η εξέλιξη αυτή αφενός καταδεικνύει τις διαφορετικές απόψεις οι οποίες υπάρχουν στον πυρήνα μάλιστα του πρωθυπουργικού επιτελείο του Μαξίμου, ως προς την ουσία της διαχείρησης των εξελίξεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτό σημαίνει πως υφίσταται πρόβλημα στην διαχείρηση κρίσεων από τους μηχανισμούς που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε για να είναι σε θέση να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις κρίσεις αυτές.

Η ανακοίνωση του κ. Διακόπουλου για την παραίτησή του

«Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε  σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα» δήλωσε ο κ. Διακόπουλος.

Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Διακόπουλο για τις υπηρεσίες του.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020, 20:58

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει