Παραπέμπονται ως αδικαιολογήτως απόντες οι Κατσίβελης, Χρυσικόπουλος, Μωραΐτης
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021, 20:21

Η ΑΕΚ δεν επέτρεψε στους τρεις παίκτες της, Δημήτρη Κατσίβελη, Λίνο Χρυσικόπουλο και Δημήτρη Μωραϊτη, να συμμετάσχουν στην πρώτη προπόνηση της εθνικής, εν όψει του τελευταίου «παραθύρου» των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2022 στη Ρίγα. Η ΑΕΚ θεωρεί πως ο Προμηθέας Πατρών παραβίασε το υγειονομικό πρωτόκολλο πριν από τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και ζήτησε από την ΕΟΚ να τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα καθώς το υγειονομικό πρωτόκολλο του Κυπέλλου ανήκει στην Ομοσπονδία.

«Έθεσαν εαυτόν εκτός ομάδας και το θέμα τους θα παραπεμφθεί άμεσα στα αρμόδια όργανα για να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από τον εν ισχύ Αθλητικό Νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό της Ομοσπονδίας», απάντησε η Ομοσπονδία.

Οι «κιτρινόμαυροι» θεωρούν πως η ομάδα της Πάτρας είχε γνώση των θετικών κρουσμάτων πριν από το τζάμπολ του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και παρ’ όλα αυτά αμέλησε να ενημερώσει με συνέπεια να βάλει σε μεγάλο κίνδυνο και τους παίκτες και τους ανθρώπους της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο Προμηθέας ανακοίνωσε δύο κρούσματα κορωνοϊού το πρωί του Σαββάτου (13/2), ενώ σήμερα (14/2) ενημέρωσε πως ο ένας εκ των πέντε διεθνών του που αποκλείστηκαν από την εθνική βρέθηκε επίσης θετικός.

Η εθνική έμεινε με δέκα παίκτες εν όψει των δύο τελευταίων αγώνων της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022. Το πρόγραμμα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προβλέπει προπόνηση νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (15/2) στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Ρίγα.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει:

«Με αδικαιολογήτως απόντες τους αθλητές της ΑΕΚ, Δημήτρη Κατσίβελη, Λίνο Χρυσικόπουλο και Δημήτρη Μωραΐτη άρχισε σήμερα η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών εν όψει τους τελευταίου «παράθυρου» των προκριματικών αγώνων του Ευρωμπάσκετ 2022.

Οι τρεις παίκτες δεν έδωσαν το «παρών» χωρίς να υπάρχει κάποια δικαιολογία, άρα έθεσαν εαυτόν εκτός ομάδας και το θέμα τους θα παραπεμφθεί άμεσα στα αρμόδια όργανα για να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από τον εν ισχύ Αθλητικό Νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό της Ομοσπονδίας.

Η ΕΟΚ αισθάνεται τη δυσάρεστη ανάγκη να εκφράσει τη δυσφορία της για την αντιμετώπιση κάποιων “αφεντικών” του μπάσκετ στην Ελλάδα, έναντι της εκπροσώπησης του ελληνικού μπάσκετ που είναι οι Εθνικές ομάδες. Και είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν άπαντες για μια ακόμα φορά τη σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο: Του ελληνικού μπάσκετ και του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, στη σημερινή συγκέντρωση ήταν παρόντες οι εξής δέκα παίκτες: Βασίλης Καββαδάς, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Ζώης Καράμπελας, Γιάννης Κουζέλογλου, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Βασίλης Μουράτος, Χρήστος Σαλούστρος, Βασίλης Τολιόπουλος, Γιώργος Τσαλμπούρης, Νίκος Χουγκάζ. Αυτοί θα ταξιδέψουν αύριο το μεσημέρι, μετά από μία προπόνηση το πρωί στο ΟΑΚΑ, για τη Ρίγα με πτήση τσάρτερ και ήδη έχουν αρχίσει οι ενέργειες σε συνεργασία με τη FIBA για να υπάρξει δυνατότητα αντικατάστασης των απόντων. Έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα από τα περιθώρια που θα υπάρξουν, οποιοσδήποτε παίκτης μπορέσει να κληθεί θα πρέπει να έχει διάστημα 48 ωρών από την ώρα που θα υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού μέχρι να του επιτραπεί η είσοδος στη Λετονία, βάσει των υγεινομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν στη χώρα».Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει