Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΠΑΣΕΒΕ Μαγνησίας: Να Παγώσει άμεσα η αυτόματη μετάβαση σε ανώτερη ασφαλιστική κλάση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τις τελευταίες μέρες χιλιάδες συνάδελφοι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ έχουν λάβει ειδοποιήσεις πληρωμής ασφαλίστρων, όπου διαπιστώνουν ότι τους επιβάλλεται η αυτόματη μετάβαση σε ανώτερη ασφαλιστική κλάση επειδή έχουν συμπληρώσει την τριετία.

Συνέπεια αυτού είναι ο ΟΑΕΕ να αξιώνει να πληρώσουμε αυξημένες εισφορές, σε μια περίοδο που ο τζίρος των μικρομάγαζων έχει καταβαραθρωθεί, χιλιάδες συνάδελφοι είναι πνιγμένοι στα χρέη, χιλιάδες έχουν χρεοκοπήσει και το 50% των ασφαλισμένων αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, προς τον ΟΑΕΕ μένοντας ουσιαστικά αυτοί και οι οικογένειές τους ανασφάλιστοι χωρίς καμία ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη.

Όχι μόνο το ταμείο δεν θα εισπράξει περισσότερα χρήματα, αλλά αντιθέτως και αυτοί οι συνάδελφοι που μόλις και με τα βίας κατάφερναν μέχρι σήμερα να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, με αυτές τις αυξήσεις σύντομα θα βρεθούν σε αδυναμία να τις καλύψουν.

Τα ελλείμματα του ΟΑΕΕ πρέπει να καλυφτούν με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης με αγνόηση των Μνημονίων που καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και ΟΧΙ με το ξεζούμισμα των αυτοαπασχολούμενων.

Υπεύθυνες για την άθλια κατάσταση του ΟΑΕΕ είναι οι κυβερνήσεις (σημερινή και προηγούμενες) που λεηλάτησαν και κούρεψαν τα αποθεματικά που μαζεύτηκαν από τη δουλειά και τον ιδρώτα εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων. ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

Καλούμε την κυβέρνηση και το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ άμεσα, όχι μόνο να παγώσουν τη νέα αύξηση των εισφορών, αλλά να μειώσουν τις εισφορές όσο διαρκεί η οικονομική κρίση, χωρίς μείωση των συντάξεων.

Απαιτούμε πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των συναδέλφων και των οικογενειών τους χωρίς προϋποθέσεις.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει