Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «κουκουλώνουν» και τυπικά το σκάνδαλο της Siemens

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Με τον τρόπο αυτό, αναμένεται να μπουν οριστικοί τίτλοι τέλους στη «φαρσοκωμωδία», που ήθελε να βρεθούν εκείνοι οι Έλληνες υπουργοί που χρηματίστηκαν από τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας, καθώς η πρόταση αναμένεται να καταψηφιστεί όχι μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από αρκετούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Άλλωστε, η συγκεκριμένη πρόταση, που ζητά περαιτέρω έρευνα μόνο για τους κ.κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και Χρήστο Μαρκογιαννάκη, αν και το πόρισμα της εξεταστικής επέρριπτε ευθύνες για 12 πρώην υπουργούς, κατάφερε να δυσαρεστήσει τόσο τους βουλευτές της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Η δυσφορία βγήκε στην επιφάνεια πριν από περίπου ένα μήνα, όταν καταψηφίστηκε η σχετική πρόταση για σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου και πλέον αναμένεται να μπει οριστική«ταφόπλακα», με την απόρριψη της πρότασης για προανακριτική.

Με τον τρόπο αυτό, το σκάνδαλο Siemens μπαίνει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και μαζί του η δέσμευση της κυβέρνησης για ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος των πολιτών.

Πάντως, έπειτα από πρωτοβουλία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Θανάση Οικονόμου, άλλοι 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπογράφουν επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, με την οποία στην ουσία του ζητούν να μην ισχύσουν αυστηρά οι επιταγές του νόμου περί ευθύνης υπουργών, έτσι ώστε η ψηφοφορία για την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής να είναι ονομαστική και να διαπιστωθεί, με αυτόν τον τρόπο, ποιοι είναι υπέρ της περαιτέρω έρευνας και ποιοι όχι.

ΠΗΓΗ: opinionpost.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει