Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΠΑΣΟΚ: Το χαράτσι έληξε

Την επιμονή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο θέμα του «χαρατσιού» ακίνητα εξέφρασε το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του κόμματος κ. Χρήστος Πρωτόπαπας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο».
Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των κυβερνητικών εταίρων από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ο κ. Πρωτόπαπας στη συνέντευξή του έδειξε ότι το πρόβλημα παραμένει. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Το χαράτσι έληξε. Πρέπει να αντικατασταθεί από έναν πιο δίκαιο φόρο. Αυτή είναι η πρότασή μας αλλά δεν έχει υιοθετηθεί μέχρι στιγμής».
Ωστόσο το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ πως το θέμα «θα συζητηθεί στη σύσκεψη των αρχηγών αλλά χρειάζεται συμφωνία και των τριών κομμάτων».
Επίσης στην ίδια συνέντευξη ο συνεργάτης του κ. Βενιζέλου έκανε λόγο για αναθεώρηση του Μνημονίου, επισημαίνοντας ότι «είναι αναγκαία μια συζήτηση για μια νέα πολιτική διαπραγμάτευση με την τρόικα και τα αφεντικά τους. Για μια αναθεώρηση του προγράμματος».
Σε σχέση με τα νέα μέτρα ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε ότι «δεν πρέπει και δε μπορεί να υπάρξουν νέα μέτρα» και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται επίσης διαπραγμάτευση για μια μετάθεση των χρονικών ορίων για να μπορέσουμε να πιάσουμε τους στόχους του προγράμματος».
Πηγή – Potothema.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει