Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Πατούλης: Ο Σκουρλέτης μας ενέπλεξε σε περιπέτεια με τους συμβασιούχους

HXHTIKO: “Δεν μπορεί ο κ. Σκουρλέτης να αποφασίζει για 325 δήμους, λες και είναι ο σοφός της παρέας”

Σκληρή επίθεση στον Πάνο Σκουρλέτη εξαπέλυσε, μιλώντας στον Flash 96,0 F.M. και στον Αντώνη Κουμιώτη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ενόψει της συνάντησης που θα έχει την Πέμπτη με τον υπουργό Εσωτερικών, για το θέμα των συμβασιούχων.

«Ο κ. Σκουρλέτης μας ενέπλεξε σε μια περιπέτεια για καθαρά κομματικούς λόγους. Αυτός που πρέπει να σέβεται και να εφαρμόζει το Σύνταγμα, κουνούσε το δάκτυλο στη Δικαιοσύνη και τους δημάρχους, κάνοντας τα δικά του τερτίπια. Θα πρέπει να δώσει δείγματα γραφής σοβαρότητας, εκ της θέσεώς του», δήλωσε.

“Δεν μπορεί ο κ. Σκουρλέτης να αποφασίζει για 325 δήμους, λες και είναι ο σοφός της παρέας”, πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους.

 

Αναλυτικά

«Είναι εκείνος ο οποίος μας ενέπλεξε σήμερα σε μια περιπέτεια, καθαρά για κομματικούς λόγους, το λέω και μέσα από την εκπομπή σας. Διότι, πώς μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι είναι πιο ευαίσθητος από κανέναν, όταν αυτός που πρέπει να διδάσκει σύνταγμα, αυτός ο οποίος θα πρέπει σα νομοθετική εκτελεστική εξουσία να σέβεται το σύνταγμα, γιατί σύνταγμα είναι κράτος, αν δεν μας αρέσει το σύνταγμα το αλλάζουμε αλλά μέχρι να το αλλάξουμε το σεβόμαστε. Και ενώ όλοι λέγανε για την αντισυνταγματικότητα των δικών του νομοθετικών διαδικασιών, ήταν εκείνος που κουνούσε και το δάχτυλο στη δικαστική εξουσία, διότι έλεγε να συνετιστούν και να κάνουν αυτά που πρέπει, και στους δημάρχους να υπογράψουν τις συμβάσεις, για χρήματα που έχουν οι δήμαρχοι, ανάγκες που ξέρουν οι δήμαρχοι, αλλά ο κ. Σκουρλέτης ήθελε να κάνει τη δική του διαδικασία. Τώρα όμως που φτάσαμε σε αυτό, θα πρέπει ο κ. Σκουρλέτης και το εννοούμε αυτό, να δώσει δείγματα γραφής σοβαρότητας, ως εκ της θέσεώς του απαιτείται σήμερα στην Ελλάδα.

Ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος έκανε τα δικά του τερτίπια, οφείλει να δώσει τώρα λύσεις. Δεν μπορώ βεβαίως στους 325 δήμους, αν δύο δήμαρχοι δεν κάνανε συμβάσεις να αποτελέσει τον κανόνα. Ο κανόνας είναι ότι μετά από δήλωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος παρά ότι όλοι λέγανε ότι είναι συνταγματικός αυτός ο νόμος, υπέγραψαν τις συμβάσεις, με ό,τι απορρέει σαν ευθύνη μεταξύ του δημάρχου και του εργαζόμενου. Εγώ θα σας πω τι πρεσβεύει η ΚΕΔΕ. Η ΚΕΔΕ πρεσβεύει μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους, στους οποίους όμως τις επιλογές στο επίπεδο της λειτουργίας και της ποιότητας και αν θέλετε, ποιους θα πρέπει μέσω του ΑΣΕΠ, να το προκαλεί η τοπική αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες. Και όχι ο κάθε κ. Σκουρλέτης που βρίσκεται σε αυτή τη θέση, ο οποίος αποφασίζει για 325 δήμους λες και είναι ο σοφός της παρέας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει