Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Πειθαρχική δίωξη σε δικαστή για τα σχολικά βιβλία;

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα για παράβαση καθήκοντος και για συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιδιότητα ανώτατου δικαστικού λειτουργού θα ασκηθεί σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα, με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου…

Ο αρμόδιος υπουργός ασκώντας το συνταγματικό του δικαίωμα θα θέσει τον κ. Αγγελάρα ενώπιον των αρμόδιων πειθαρχικών οργάνων για καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων που αφορούν σε συμβάσεις του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων κι αυτή που αφορούσε στην εκτύπωση των σχολικών βιβλίων που είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσει η σχολική χρονιά …χωρίς βιβλία.

Επιπλέον, ο κ. Αγγελάρας θα ελεγχθεί και για το περιεχόμενο δύο επιστολών του με αποδέκτες τους υπουργούς Α. Διαμαντοπούλου και Π. Μπεγλίτη, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν συνάδει με την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού.

Πλέον η υπόθεση θα κριθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, τα οποία, αφού ακούσουν και την άποψη του αντιπροέδρου του Ε.Σ., θα αποφασίσουν για την περαιτέρω αντιμετώπιση του κ. Αγγελάρα.

Πηγή – NewsBomb.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει