Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Περιπολίες συριακών δυνάμεων στη Λατάκεια

Μία ημέρα μετά το αιματηρό σφυροκόπημα από άρματα μάχης και πολεμικά πλοία στη Συρία, που ανάγκασε σε έξοδο χιλιάδες Παλαιστινίους, στην πόλη Λατάκεια περιπολούν ακόμα συριακές δυνάμεις.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα, ενώ ένας ακόμα υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη χθες, σύμφωνα με οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Πάνω από 10.000 παλαιστίνιοι πρόσφυγες του καταυλισμού του Ραμλ στη Λατάκεια, αναγκάστηκαν να τον εγκαταλείψουν για να γλιτώσουν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Ανώτερος αξιωματούχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης χαρακτήρισε την επίθεση αυτή «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», το οποίο στρέφεται κατά «του παλαιστινιακού λαού και των σύρων αδελφών του».

Στις ΗΠΑ, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νιούλαντ δήλωσε χθες ότι δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή για πρώτη φορά σε επίθεση συριακών πολεμικών πλοίων, αλλά ούτε και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει συμβεί αυτό.

Στην Τεχεράνη, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραχμίν Μεχμανπαράστ δήλωσε ότι τα γεγονότα στη Συρία «είναι εσωτερική υπόθεση» και ότι «μια ξένη επέμβαση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, ενώ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει