Περισσότερα από 1.000 κρούσματα κορωνοϊούΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021, 10:10

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Κυριακή, ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν πάνω από χίλια κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στη χώρα της Καραϊβικής τον Απρίλιο του 2020.

Οι 1.012 νέες μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό αύξησαν το σύνολο των περιπτώσεων σε 26.686, ενώ άλλος ένας ασθενής με τον COVID-19 υπέκυψε, αυξάνοντας το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας σε 214.

Ο απολογισμός των θυμάτων τον Ιανουάριο, 68 νεκροί, είναι ο βαρύτερος που έχει καταγραφεί ως εδώ σε μηνιαία βάση, ενώ τα 14.630 κρούσματα του περασμένου μήνα είναι ο υψηλότερος αριθμός που έχει διαγνωστεί σε μηνιαία βάση.

Ο Φρανσίσκο Ντουράν, ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας και τους κανόνες κοινωνικής απόστασης για να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο.

Οι αρχές συνέστησαν εξάλλου στους πολίτες να λάβουν μέτρα για την προστασία των παιδιών τους, καθώς τουλάχιστον 85 ανήλικοι μολύνθηκαν από τον ιό τις προηγούμενες 24 ώρες. Από σήμερα στην Αβάνα, πρωτεύουσα της χώρας και επίκεντρο της πανδημίας στην Κούβα, δεν θα επιτρέπεται να συναθροίζονται σε δημόσιους χώρους.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021, 10:10Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει