Περισσότερα από 2,2 εκατ. τα κρούσματα στην ΚολομβίαΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021, 10:41

Το υπουργείο Υγείας της Κολομβίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 4.049 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στο κράτος των Άνδεων να φθάνει τα 2.202.59.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι ακόμα 163 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας στους 57.949 νεκρούς.

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Φερνάντο Ρουίς γνωστοποίησε ότι οι πρώτες ποσότητες εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό στάλθηκαν στις περιφέρειες Σούκρε και Κόρδομπα, ενόψει της έναρξης της εκστρατείας ανοσοποίησης που πρόκειται να αρχίσει σήμερα, τρεις ημέρες νωρίτερα από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Η Κολομβία παρέλαβε τη Δευτέρα μια πρώτη ποσότητα 50.000 δόσεων του εμβολίου της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech. Πρόκειται για μέρος παρτίδας 1,65 εκατ. δόσεων του εμβολίου αυτού, η οποία αναμένεται να έχει παραδοθεί στη χώρα τις προσεχείς τρεις εβδομάδες.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού προβλέπει την ανοσοποίηση «ενός εκατομμυρίου Κολομβιανών» μέσα σε έναν μήνα, κατά τον Κολομβιανό πρόεδρο Ιβάν Ντούκε. Προτεραιότητα θα δοθεί στα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στους ανθρώπους άνω των 80 ετών.

Σκοπός είναι 36 εκατ. από τους συνολικά 50 εκατ. κατοίκους της χώρας να έχουν ανοσοποιηθεί μέσα στο 2021, με βάση τους σχεδιασμούς που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση.

Πέραν του προϊόντος των Pfizer/BioNTech, η χώρα της νότιας Αμερικής έχει κλείσει συμφωνίες για την προμήθεια εμβολίων από τις εταιρείες SinoVac, AstraZeneca και Johnson & Johnson, ενώ συμμετέχει επίσης στον μηχανισμό COVAX, του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Μέσα στον τρέχοντα μήνα και τον Μάρτιο, η Μπογοτά αναμένει να παραλάβει πάνω από 5,7 εκατ. δόσεις εμβολίων.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021, 10:44Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει