Περισσότερες από 600 συλλήψεις στη Μόσχα σε διαδήλωση της αντιπολίτευσηςΗ ρωσική αστυνομία συνέλαβε σήμερα περισσότερους από 600 διαδηλωτές που κατέκλυσαν τους δρόμους της Μόσχας σε μια διαδήλωση, που δεν είχε την άδεια των αρχών και πραγματοποιήθηκε μπροστά από το δημοτικό μέγαρο της ρωσικής πρωτεύουσας, με αίτημα τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε μαζικές συλλήψεις των διαδηλωτών που πλημμύρισαν την κεντρική λεωφόρο της Μόσχας, τη λεωφόρο Τβερσκάγια, φωνάζοντας «Ντροπή» ή «Θέλουμε ελεύθερες εκλογές» απωθώντας τον κόσμο προς τους γειτονικούς δρόμους.

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει την απόρριψη των ανεξάρτητων υποψηφίων στις εκλογές της 8ης Σεπτεμβρίου.

Η μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info, που παρακολουθεί την εξέλιξη των διαδηλώσεων, καταμέτρησε 648 συλλήψεις γύρω στις 19.00 ώρα Ελλάδας κι ενώ η κινητοποίηση είχε σχεδόν τελειώσει. Δεκάδες διαδηλωτές προσήχθηκαν προτού ξεκινήσει, στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

Το απόγευμα, ομάδες διαδηλωτών επιχείρησαν να μπλοκάρουν για λίγα λεπτά δρόμους στο κέντρο της Μόσχας. Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, εμποδίζοντας τον αποκλεισμό, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με το AFP, ορισμένες από τις συλλήψεις έγιναν με τη χρήση βίας και μία διαδηλώτρια τραυματίστηκε στο κεφάλι.

«Διαδηλώνουμε ειρηνικά, δεν έχουμε όπλα (…). Δεν τους δώσαμε καμία αφορμή για να προχωρήσουν σε τόσο βίαιες συλλήψεις» είπε η Αναστασία Ζαμπαλιούεβα, 27 ετών.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019, 21:16

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει