Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Πιο βαρύ το μεθύσι σε άγνωστο περιβάλλον

Όσοι καταναλώνουν πολύ αλκοόλ σε χώρο που δεν έχουν ξαναβρεθεί εμφανίζουν διπλάσιες πιθανότητες να χάσουν τις αναστολές και τον αυτοέλεγχό τους συγκριτικά με όσους βρίσκονται σε οικείο περιβάλλον.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα έρευνας των πανεπιστημίων του Κίνγκστον και του Μπέρμιγχαμ, σύμφωνα με την οποία η κατανάλωση αλκοόλ σε ένα οικείο περιβάλλον βοηθά στο μην βγαίνει το μεθύσι εκτός ορίων.

Οι ερευνητές, που έκαναν διάφορα πειράματα με 24 εθελοντές φοιτητές, διαπίστωσαν ότι οι αντιδράσεις των ατόμων υπό την επήρεια του αλκοόλ ξεφεύγουν πολύ πιο εύκολα από τα όρια και γίνονται ανάρμοστες, όταν το περιβάλλον είναι άγνωστο. Όταν αντίθετα το περιβάλλον είναι γνώριμο, τότε η ανεκτικότητα του οργανισμού στο αλκοόλ είναι μεγαλύτερη.

Οι επιστήμονες έλεγξαν τον αυτοέλεγχο των εθελοντών ζητώντας από αυτούς, ενώ είχαν πιει αλκοόλ τόσο σε γνώριμα, όσο και σε άγνωστα περιβάλλοντα, να εκτελέσουν μια σειρά από δραστηριότητες σε ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή. Έτσι, διαπιστώθηκε ότι όταν το μπαρ ήταν οικείο, οι πότες είχαν σε διπλάσιο ποσοστό σωστές αντιδράσεις, σε σχέση με τις φορές που έπιναν σε ένα νέο για αυτούς περιβάλλον.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει