Πλούσια είναι η πολιτιστική παρουσία του Ισραήλ στην Ελλάδα τον ΟκτώβριοΠλούσια είναι η πολιτιστική παρουσία του Ισραήλ στην Ελλάδα τον Οκτώβριο. Το ελληνικό κοινό θα μπορέσει να απολαύσει κινηματογράφο, μουσική και ποίηση από Ισραηλινούς δημιουργούς, στην Αθήνα, στα Τρίκαλα και τη Θεσσαλονίκη.

Τρεις διεθνώς βραβευμένες ταινίες από το Ισραήλ θα προβληθούν στο πλαίσιο του Επταήμερου Διεθνούς Αφιερώματος της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων. Πρόκειται για τις ταινίες «Κανάλι Μπλάουμιλχ» του Εφράιμ Κισόν (Δευτέρα 7 Οκτωβρίου), «Το καλοκαίρι της Αβία» του Έλι Κοέν (Τρίτη 8 Οκτωβρίου) και «Κατακλυσμός» του Γκάι Νατίβ (Τετάρτη 9 Οκτωβρίου).

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, το Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη φιλοξενεί ρεσιτάλ του διεθνώς καταξιωμένου πιανίστα Ματάν Φίσοβ, οποίος θα ερμηνεύσει τις Μπαλλάντες του Σοπέν.

Ο μόλις 26 ετών πιανίστας, έχει δώσει πάνω από 200 ρεσιτάλ στο Ισραήλ και στο εξωτερικό και θεωρείται ανερχόμενο αστέρι στη διεθνή σκηνή της κλασικής μουσικής. Ο Ματάν Φίσοβ αιχμαλωτίζει το κοινό με τη δεξιοτεχνία του, τον λυρισμό και την ερμηνευτική του ευαισθησία. Ως έμπειρος πιανίστας ρεσιτάλ, παρουσιάζει τη μουσική προσωπικότητά του και την ενδιαφέρουσα ερμηνεία του σε κομμάτια από οποιαδήποτε περίοδο σε σόλο ρεσιτάλ.

Ο ποιητής, μεταφραστής και γλωσσολόγος Ράμι Σαάρι συμμετέχει στην εκδήλωση «Ποίηση από Όλο τον Κόσμο», στο Βιβλιοπωλείο Έναστρον, στην Αθήνα, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει δέκα ποιητικές συλλογές, δύο από τις οποίες έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά. Το 1996 και το 2003 του απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο Ποίησης του Ισραήλ και το 2006 το Βραβείο Τσερνιχόβσκυ για τις μεταφράσεις του. 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019, 16:52

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει