Ποιες σεξουαλικές πρακτικές είναι απειλητικές για τη ζωή;


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019, 15:44

Η σεξουαλικότητα είναι έντονα συνδεδεμένη με την ευχαρίστηση και την απόλαυση, με την αναπαραγωγή, με την ίδια τη ζωή. Ωστόσο η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί επισης να σχετιζεται και με τη θνησιμότητα τόσο από φυσικά όσο και από μη φυσικά αίτια.

Μια πρόσφατη μελέτη εξέτασε περιστατικά θανάτων που προέκυψαν από μη φυσικά αίτια κατά τη διάρκεια σεξουαλικής δραστηριότητας με σκοπό τον εντοπισμό δυνητικά επικίνδυνων σεξουαλικων πρακτικών.

Πρόκειται για μια αναδρομική ιατροδικαστική μελέτη που χρησιμοποίησε τα στοιχεία 16437 αυτοψιών που διεξήχθησαν μέσα στο χρονικό διάστημα 1993-2017. Εντοπίστηκαν 74 περιπτώσεις θανάτων κατά τη σεξουαλική πράξη από μη φυσικά αίτια. Οι 43 ήταν άνδρες και οι 31 γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα μια γυναίκα και 21 άνδρες πέθαναν κατά τη διάρκεια αυνανιστικής πρακτικής, 9 άνδρες και 14 γυναίκες ενώ είχαν συναινέσει σε σεξουαλικες πρακτικές και 13 άνδρες και 16 γυναίκες πέθαναν κατά τη διάρκεια σεξουαλικών πρακτικών στις οποίες δεν είχαν συναινέσει.

Οι περισσότεροι θανόντες βρέθηκαν στα διαμερίσματά τους, ενώ ο θάνατός τους σχετιζόταν με την εισαγωγή ξένων αντικειμένων στον κόλπο ή τον πρωκτό, τη χρήση διεγερτικών ουσιών ή εργαλείων που προκαλούσαν υποξία, καθώς και με διάφορες σαδομαζοχιστικές πρακτικές. Ο κύριος λόγος θανάτου ήταν ο στραγγαλισμός και ακολουθούσε η κατάχρηση διεγερτικών ουσιών. Επίσης στις περιπτώσεις που δεν υπήρχε αμοιβαία συγκατάθεση, ο πιο συχνός λόγος θανάτου ήταν ο τραυματισμός με μαχαίρι. Εκτεταμένα τραύματα στη γενετήσια περιοχή και τον πρωκτό βρέθηκαν σε όλα τα θύματα.

Είναι πολύ σημαντικό το ιατρικό προσωπικό που έρχεται αντιμέτωπο με περιπτώσεις θανάτων που σχετίζονται με τη σεξουαλική δραστηριότητα να διεξάγει ενδελεχή και μη προκατειλημμένη διερεύνηση της κατάστασης και να μην αποκρύπτει την αλήθεια από τα επίσημα έγγραφα. Παράλληλα απαραίτητο είναι να ταξινομηθούν τόσο η πρακτική του στραγγαλισμού όσο και αυτή της λήψης διεγερτικών ουσιών ως εξαιρετικά επικίνδυνες και να γίνει ευρεία ενημέρωση αναφορικά με τους κινδύνους. Πιο στοχευμένη ενημέρωση είναι σημαντικο να γίνει σε νέους και γονείς.

Πηγή: andrologia.gr 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019, 15:44

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει