Ποινές φυλάκισης δύο ετών σε 69χρονη Μάρτυρα του Ιεχωβά και έξι ετών στον γιο τηςΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021, 21:22

Ρωσικό δικαστήριο στην περιοχή Χακάσια της Σιβηρίας επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών σε μια γυναίκα ηλικίας 69 ετών, Μάρτυρα του Ιεχωβά, επειδή συμμετείχε σε δραστηριότητες των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ενώ στον γιο της επέβαλε ποινή κάθειρξης έξι ετών καθώς κρίθηκε ένοχος για διάπραξη σοβαρότερων αδικημάτων και συγκεκριμένα για διοργάνωση δραστηριοτήτων μιας εκτός νόμου οργάνωσης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας χαρακτήρισε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά «εξτρεμιστική οργάνωση» το 2017 και εν συνεχεία έδωσε εντολή για την διάλυσή της. Έκτοτε οι ρωσικές αρχές έχουν συλλάβει εκατοντάδες μέλη της οργάνωσης και έχουν καταδικάσει δεκάδες με την κατηγορία της εξτρεμιστικής δραστηριότητας.

Η 69χρονη Βαλεντίνα Μπαρανόφσκαγια είναι η πρώτη γυναίκα και το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά που καταδικάζεται σε τέτοια ποινή. Ο γιος της, Ρομάν Μπαρανόφσκι, καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών με την κατηγορία ότι διοργάνωνε δραστηριότητες μιας οργάνωσης που έχει τεθεί εκτός νόμου, η οποία θεωρείται βαρύτερη κατηγορία της απλής συμμετοχής βάσει της οποίας καταδικάστηκε η μητέρα του, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαρτύρων του Ιεχωβά Γιαροσλάβ Σιβούλσκι, προσθέτοντας ότι και οι δύο τους αρνήθηκαν την ενοχή τους και θα εφεσιβάλλουν την απόφαση.

Το δικαστήριο δεν ανταποκρίθηκε, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την απόφαση, ενώ ο Σιβούλσκι δήλωσε ότι μια «τέτοια σκληρότητα δεν δικαιολογείται».

«Η σημερινή απόφαση, σύμφωνα με την οποία μια μεγάλη γυναίκα και ο γιός της με αβάσιμες κατηγορίες καταδικάστηκαν σε πραγματικές ποινές φυλάκισης, αναβαθμίζει τις διώξεις εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά σε νέο επίπεδο. Τέτοια σκληρότητα δεν δικαιολογείται. Η σύγχρονη Ρωσία ως προς το επίπεδο των αδικαιολόγητων θρησκευτικών διώξεων προσεγγίζει την Σοβιετική Ένωση», υπογράμμισε ο Σιβούλσκι.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά βρίσκονται υπό πίεση εδώ και χρόνια στην Ρωσία, όπου κυρίαρχο ρόλο έχει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία υποστηρίζεται από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι Ορθόδοξοι μελετητές της θεωρούν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ως μια επικίνδυνη ξενόφερτη αίρεση που διαβρώνει τους κρατικούς θεσμούς και τις παραδοσιακές αξίες, κατηγορίες που οι ίδιοι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αρνούνται.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει καταδικάσει την καταστολή που χρησιμοποιούν εναντίον τους οι ρωσικές αρχές.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021, 21:22Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει