Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ποινή φυλάκισης τριών ετών σε επιχειρηματία για οφειλές στο Δημόσιο

Σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επιχειρηματίας που συνελήφθη για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ύψους 988.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή δασμών και φόρων προς το δημόσιο και καταδικάστηκε στην ανώτερη προβλεπόμενη από τον ποινικό κώδικα ποινή για τη συγκεκριμένη πράξη.

Κατά την απολογία του ανέφερε ότι η επιχείρησή του κι ότι δεν λειτουργεί τα τελευταία χρόνια. Υποστήριξε ακόμη ότι το ύψος των οφειλών αυξήθηκε λόγω των επιβληθέντων προστίμων και των προσαυξήσεων. Μετά την ακροαματική διαδικασία άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο συνέταιρός του που συνελήφθη με την ίδια κατηγορία για οφειλές προς το δημόσιο ύψους 1,1 εκατ. ευρώ πήρε αναβολή από το δικαστήριο και θα δικαστεί το μεσημέρι της Παρασκευής. Το δικαστήριο δεν τον άφησε ελεύθερο έως ότου διεξαχθεί η δίκη.

Οι δύο επιχειρηματίας είχαν καταδικαστεί στο παρελθόν για μέρος των παραπάνω οφειλών κατά περίπτωση σε ποινές φυλάκισης 12 και 24 μηνών, με αναστολή.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει