Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ποινική δίωξη στον Κ. Γιαννίκο

Για μη απόδοση ΦΠΑ

Ποινική δίωξη για μη καταβολή ΦΠΑ στο δημόσιο, σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου του τηλεοπτικού σταθμού ALTER Kώστα Γιαννίκου. Η κατηγορία αφορά στη μη απόδοση ΦΠΑ συνολικού ποσού 1,2 εκατ. ευρώ, για το διάστημα Ιανουαρίου έως και Οκτωβρίου του 2011.

Ο Κ. Γιαννίκος παραπέμφθηκε στον 10ο τακτικό ανακριτή, από τον οποίο έλαβε προθεσμία να απολογηθεί αύριο Τετάρτη.

K. Γιαννίκος: «Δεν έπρεπε να συλληφθώ»

Χρόνο για να συγκεντρώσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, ζήτησε ο Κώστας Γιαννίκος, ο οποίος φέρεται να αμφισβητεί την νομιμότητα της σύλληψής του.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Ηλία Αναγνωστόπουλου, από την στιγμή που η εταιρεία έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του νομίμου εκπροσώπου της. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, τελούν υπό δέσμευση τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Γιαννίκου και ταυτόχρονα υπάρχει αναστολή κάθε διωκτικού μέτρου σε βάρος του. Η πλευρά του κ. Γιαννίκου τονίζει επίσης ότι είναι ποινικό αδίκημα η κατ΄ επιλογή πληρωμή πιστωτών της εταιρείας, ακόμα και αν αυτή (η πληρωμή) αφορά χρέη προς το δημόσιο.

Ο κατηγορούμενος εκτιμά ότι το ΣΔΟΕ προχώρησε σε σύλληψη του, θεωρώντας ότι η διαδικασία του άρθρου 99 έχει αδρανήσει. Η υπεράσπιση Γιαννίκου όμως τονίζει ότι αυτό που συνέβη είναι η παραίτηση του μεσολαβητή που όρισε το δικαστήριο και ο διορισμός, πριν από λίγες ημέρες, νέου μεσολαβητή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει