Ποιοι πόνταραν και κονόμησαν στον τζόγο ”Ελλάδα”
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021, 12:37

Τα ξύνουμε. Κανονικά, και με τα δύο χέρια. Αυτό κάνουμε όταν μιλάει ο πολιτικός. Ο πιο έντιμος υπουργός οικονομικών. Ο πιο ικανός. Ο πιο αξιόπιστος. Εμείς τα ξύνουμε. Ακόμα κι αν δεν έχουμε φαγούρα.

Είναι το κορόιδο όποιος λαμβάνεις υπ’ όψιν τον πολιτικό, τον πρωθυπουργό. Τον δήθεν δεξιό, τον δήθεν αριστερό. Τον δήθεν ευρωπαϊστή, τον δήθεν αντικοινοτικό. Επιβάλλεται ο… ξυσμός. Γιατί;

Επειδή ο πολιτικός, ο έχων την ευθύνη, πρωθυπουργός είναι ή υπουργός, δεν ξέρει τι του γίνεται. Όπως το λέω. Πιθανόν διότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να ψεύδεται, για μία φορά ακόμα. Έχει τη σιγουριά ότι δεν πρόκειται να φάει ντομάτα στη μάπα, να τον ρίξουν τιμωρία στο μπουντρούμι, όσα ψέματα πει.

Σα σήμερα 20 Ιανουαρίου, το 2009, αμέσως μετά τη λήξη του Συμβουλίου υπουργών οικονομίας στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, μπροστά στη κάμερα δήλωσε φόρα παρτίδα:

«Η Ελλάδα έχει τη βούληση, το σχέδιο και την αποφασιστικότητα, όχι μόνο να διασφαλίσει την αξιόπιστη πορεία της οικονομίας της, αλλά και να ενίσχυση την ανταγωνιστική της θέση».

Φοβερά πράγματα, κύριε. Το μαγαζί έτοιμο είναι να βαρέσει διάλυση, και ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπαθανασίου είναι… ξεκάθαρος:

«Αρκετοί προέβλεψαν ότι λόγω των υπερβολικών δαπανών για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε ύφεση, και θα βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση. Τελικά, η χώρα σημείωσε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ευρωζώνη, μείωσε σημαντικά την ανεργία, τα ελλείμματα και το χρέος της. Σήμερα οι ίδιες κασσάνδρες κάνουν πάλι την εμφάνιση τους και προσβλέπουν ότι η Ελλάδα είτε θα φύγει από τη ζώνη του ευρώ, είτε θα προσφύγει στο ΔΝΤ. Κάνουν λάθος και πάλι στις προβλέψεις τους. Όσοι στοιχηματίζουν εις βάρος της Ελλάδος θα χάσουν και πάλι».

Μετά από οκτώ μήνες έγιναν πρόωρες εκλογές και έχασε ο πρωθυπουργός Καραμανλής που με το στόμα μείωσε χρέος, ελλείμματα, ανεργία, ανέκοψε την ύφεση. Τις εκλογές πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου που επειδή «υπήρχαν λεφτά», όπως ξελαρυγγιαζόταν, παρέδωσε την Ελλάδα στο ΔΝΤ.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Να, ποια είναι η είδηση του αιώνα, διάβασε apodytiriakias.gr

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ | apodytiriakias.grZougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει