Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Πολιτικός κανιβαλισμός η δαιμονοποίηση του Γ. Παπανδρέου»

Μ. Όθωνας: Λάθος η συζήτηση για πρόσωπα

Συζήτηση με πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου για την ταυτότητα και τις πολιτικές- προγραμματικές αρχές του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Μ Όθωνας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Υπάρχει μια κινητικότητα. Στο ΠΑΣΟΚ πάντα είμαστε κινητικοί, για να μην πω υπερκινητικοί ενίοτε. Πρέπει τα πράγματα να γίνουν με τη σωστή σειρά. Θα είναι εντελώς λάθος να αρχίσει μια συζήτηση προσανατολισμένη αποκλειστικά σε πρόσωπα, σε ρόλους, σε αξιώματα, αν δεν προηγηθεί μια ανοιχτή συζήτηση που θα προσδιορίζει την ταυτότητα του πολιτικού φορέα, τον κοινωνικό και πολιτικό συσχετισμό που θα εκφράζει το πολιτικό σύστημα».

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε παράλληλα την ανάγκη να προχωρήσει το κόμμα σε επανίδρυση ενώ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε: «αυτή η προσπάθεια δαιμονοποίησης και εξοβελισμού, όχι από τη χώρα, αλλά από το πολιτικό σύστημα του Γιώργου Παπανδρέου είναι κάτι το οποίο αρχίζει να παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικού κανιβαλισμού.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την άποψή μου ήταν και παραμένει συγκριτικό πλεονέκτημα όχι για το ΠΑΣΟΚ, αλλά για το πολιτικό σύστημα συνολικότερα. Όσοι προσπαθούν να κάνουν μια κουβέντα με αυτούς τους όρους, μάλλον στοχεύουν στον εξαγνισμό όλων των υπολοίπων αιτιών και προσώπων που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει