Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Στην κατηγορία τέσσερα ως προς την επικινδυνότητα για πυρκαγιά βρίσκονται σήμερα περιοχές της χώρας όπου ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς θεωρείται πολύ υψηλός.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στο βόρειο και νότιο Αιγαίο και στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου στην Κρήτη.

Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις Κυκλάδες, τη νότια Εύβοια, την Αττική και τους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου στην Κρήτη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Δείτε το χάρτη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει