Πορεία καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020, 18:25

Βίντεο-φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Συγκέντρωση και πορεία βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας από ανθρώπους του χώρου της Τέχνης, για πρώτη φορά με περιορισμούς βάσει της νέας νομοθεσίας περί ρύθμισης των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων που αναρτήθηκε χθες Τετάρτη στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η σχετική απόφαση αφορά τη συγκέντρωση και πορεία που έχει αναγγείλει για την Πέμπτη το απόγευμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεαμάτων Ακροάματος από τα Προπύλαια προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην απόφαση αναφέρεται αναλυτικά το δρομολόγιο που θα ακολουθήσουν οι διαδηλωτές και δηλώνεται πως οι συμμετέχοντες στην πορεία θα καταλάβουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

 

 

 

 

 

 

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει πως «οι συναθροιζόμενοι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά την πορεία τους προς το Μέγαρο Μαξίμου θα καταλάβουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Πανεπιστημίου, ακολούθως αριστερά επί της οδού Πεσμαζόγλου – αριστερά επί της οδού Σταδίου όπου θα καταλάβουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας – αριστερά επί της οδού Β. Γεωργίου Α’ – Λ. Β. Σοφίας όπου θα καταλάβουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας».

Όπως τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος «ενημερωθήκαμε από την Ελληνική Αστυνομία ότι η πορεία την Πέμπτη από τα Προπύλαια προς το Μέγαρο Μαξίμου, πρέπει να περιοριστεί σε τμήμα του δρόμου. Φαίνεται ότι τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης που είναι ανύπαρκτα όταν χρειάζεται να φτιάξει προστατευτικό πλαίσιο για τον Πολιτισμό και να θεσπίσει κανόνες λειτουργίας, ενεργοποιούνται ταχύτατα όταν είναι να καταστείλει την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020, 18:36

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει