Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Πουλάνε σπίτια και φεύγουν για επαρχία οι Αθηναίοι…

Πτώση που ξεπερνά, ανάλογα την περιοχή, ακόμη και το 60% παρουσιάζουν οι αγοραπωλησίες κατοικιών στην Αθήνα, τους πρώτους 5 μήνες του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

To γεγονός αποδίδουν κύκλοι της αγοράς στην πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες. Μία βόλτα στις γειτονιές της Αθήνας και θα διαπιστώσει και ο πιο δύσπιστος ότι σχεδόν σε κάθε πολυκατοικία υπάρχει στην είσοδο κολλημένο ενοικιαστήριο ή πωλητήριο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων από 25 – 35 ετών, λόγω της ανεργίας, αναγκάζονται να ξενοικιάσουν το σπίτι τους και να επιστρέψουν στους γονείς τους.

Όπως εξηγεί στο ΝewsIt ο μεσίτης κ. Ιωάννης Τσουπής, αρκετές οικογένειες πωλούν το σπίτι τους σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή για να φύγουν στην επαρχία, ή για να ξεπληρώσουν δάνεια προς τις τράπεζες, αναγκαζόμενοι να μείνουν σε μικρότερο σπίτι όπου πλέον νοικιάζουν.

Αντίστοιχο είναι το πρόβλημα και στον χώρο των καταστημάτων όπου χιλιάδες είναι τα προς πώληση και ενοικίαση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κεντρικότατοι δρόμοι της Αθήνας όπως Κατεχάκη, Μεσογείων, Κηφισίας, περιμένουν εδώ και καιρό τους υποψήφιους ενοικιαστές ή αγοραστές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει