Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Πρέπει άμεσα να δημοσιοποιηθούν τα πορίσματα των Alvarez & Marsal και Pimco

Για λάσπη 17 μηνών κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος

Πρέπει αμέσως να δημοσιοποιηθούν τα πορίσματα των ALVAREZ & MARSAL και PIMCO αλλά και τα στοιχεία της Επιτροπής Θεσμών, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Συγκεκριμένα σημειώνει: «Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Κυπριακής Βουλής κ. Δ. Συλλούρης στην πρωινή εκπομπή του MEGA το Σάββατο είπε στους έκπληκτους δημοσιογράφους ότι θέλει ”τη βοήθεια του ελλαδικού τύπου για να αποκαλυφθούν οι ευθύνες”!

Η ”διερεύνηση” της υπόθεσης λοιπόν, μετά από 17 μήνες λάσπης που έχω δεχθεί στην Κύπρο και για την οποία έχω ήδη προσφύγει κατά των δύο μεγαλύτερων κυπριακών εφημερίδων στην Ελληνική Δικαιοσύνη, επιχειρείται, με κυπριακή θεσμική μάλιστα παρότρυνση, να γίνει και στην Ελλάδα με την ίδια συκοφαντική στρατηγική, δηλ. με ‘αποκάλυψη’ στοιχείων που εμπεριέχουν ανακρίβειες, ψεύδη, ορισμένα αφορούν δήθεν προβληματικά δάνεια που όμως έχουν αποπληρωθεί και άλλα αναφέρονται σε δήθεν σκάνδαλα, που έχουν όμως κριθεί ήδη αθωωτικά από τη Δικαιοσύνη.

Η ”θεσμική” αυτή έκκληση του κ. Συλλούρη αλλά και άλλες εμφανίσεις Κύπριων πολιτικών στα ελληνικά ΜΜΕ με ατεκμηρίωτες λασπολογίες αποκαλύπτουν την αμηχανία του συστήματος που κατέστρεψε τη Λαϊκή Τράπεζα, το οποίο 17 μήνες μετά από την αποχώρησή μου δεν έχει ούτε ένα στοιχείο αξιόποινης πράξης για να στείλει στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς διερεύνηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κύπρο με εντολή της Κεντρικής Τράπεζας έχει γίνει ήδη επίσημη έρευνα από την ALVAREZ & MARSAL για τους λόγους που η Τράπεζα Κύπρου και η Λαϊκή έφτασαν στη σημερινή κατάσταση και ποιοι ευθύνονται, όμως το πόρισμά της δεν δημοσιοποιείται.

Επίσης δεν δημοσιοποιείται και το πόρισμα της PIMCO, που εκτιμά τις κεφαλαιακές ανάγκες όλων των τραπεζών, ενώ η Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλής ζήτησε και πήρε διάφορα στοιχεία της δικής μου δραστηριότητος στη Λαϊκή, και παρότι έχω παραιτηθεί εγγράφως της κατά νόμον προστασίας προσωπικών δεδομένων και έχω ζητήσει τη δημοσιοποίησή τους, ούτε αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί.

Πηγή – Νewsbeast.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει