Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Πρέπει να αποκατασταθούν οι θέσεις εργασίας»

Στο μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης να αποκατασταθούν οι θέσεις εργασίας και να τα εισοδήματα που χάθηκαν αναφέρθηκε σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Την ίδια στιγμή εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι «της περισσεύει ο λαϊκισμός, ενώ της λείπει η σοβαρότητα και το αίσθημα ευθύνης μπροστά στα προβλήματα της χώρας».

Παράλληλα, αποκαλύπτει πως το Φθινόπωρο θα παρουσιάσει το νέο πλαίσιο για την άρση της απαγόρευσης των πετρελαιοκινήτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ότι έχουν μπει στο τραπέζι οι εναλλακτικές λύσεις για την Κερατέα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «RealNews» της Κυριακής, ο υπουργός χαρακτηρίζει ιστορική την απόφαση της Συνόδου Κορυφής και μιλάει για δικαίωση των θυσιών των Ελλήνων.

«Αυτό που μένει είναι από εδώ και στο εξής να κάνουμε απερίσπαστοι τη δουλειά μας. Να γίνουν οι αλλαγές που ζητούν οι πολίτες, να δούμε όλοι γρήγορα το εισόδημα της χώρας να αυξάνεται και να αποκαθίστανται οι θέσεις εργασίες που χάθηκαν, αλλά και τα εισοδήματα που χάθηκαν. Αυτό είναι τώρα το στοίχημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Aπαντώνστας στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι στέλεχη του ΠΑΣΟΚ τον αποκαλούν «μοιραίο πρόσωπο» ανέφερε πως ποτέ δεν λειτούργησε αυτόνομα και ότι «η κυβέρνηση αποφασίζει και δρα συλλογικά. Δεν υπάρχει άνθρωπος του ΠΑΣΟΚ που να πιστεύει ότι η πολιτική που ακολούθησε αυτή η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα στη φτώχεια και τους πολίτες σε εξαθλίωση. Η πολιτική που ακλουθούμε έχει δυσάρεστα και σκληρά χαρακτηριστικά. Αλλά πολύ πιο δυσάρεστη και σκληρή θα ήταν η χρεωκοπία. Για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα δεν ευθύνεται ο πυροσβέστης που προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά, αλλά αυτός που άφησε το σπίτι να καεί».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει