Προετοιμασία των ιδιωτικών υπαλλήλων για την απεργία της 14ης ΝοεμβρίουΗ ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί τα μέλη της σε γενική συνέλευση εν όψει της απεργίας στις 14 Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε αναφέρει τα εξής: 


Στην επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση και εργοδοσία, επιβάλλεται να απαντήσουμε προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση απαιτεί δουλειά με ψίχουλα χωρίς δικαιώματα, με βάση την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων και τις ’’δυνατότητες’’ της οικονομίας. Καλλιεργούν αυταπάτες, ότι με την ’’έξοδο’’ απ΄ τα μνημόνια, την όποια καπιταλιστική ανάπτυξη καταγράφεται, θα ωφεληθούν εργαζόμενοι και επιχειρηματίες. Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας δεν χωράει στα σχέδια τους. Ο καθορισμός του κατώτατου μισθού με υπουργική απόφαση (νόμος Βρούτση –Αχτσιόγλου), που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ κι ενεργοποίησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, η περαιτέρω κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, που ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και διεύρυνε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η εφαρμογή των πάνω από 1000 μνημονιακών νόμων που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και υλοποιεί- διευρύνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, δείχνει ότι είναι κοινή η αντεργατική κατεύθυνση τους.

Τόσο στην κρίση όσο και στην ανάπτυξη εμείς οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο πληρώνουμε το τίμημα μιας ανελέητα αντιλαϊκής πολιτικής για να παραμείνουν ανέγγιχτα τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας.

Η ”επιστροφή στην κανονικότητα” που επικαλείται η κυβέρνηση για μας τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο εξακολουθεί να είναι η ίδια κόλαση μες στους χώρους εργασίας, με ατομικές συμβάσεις, ευέλικτες μορφές απασχόλησης, δουλεμπορικά, εντατικοποίηση, δουλειά και τις Κυριακές, ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας, εργατικά ατυχήματα, εξαγορές, συγχωνεύσεις, λουκέτα, απολύσεις.

Παράλληλα η πλειοψηφία της Περιφέρειας και του Δήμου, σε απόλυτη συνεργασία με τους μεγαλοεπιχειρηματίες τοπικά, μεθοδεύουν την επέκταση του ωραρίου μέχρι τις 11 το βράδυ και την περαιτέρω κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, με το OPEN MALL στο κέντρο του Ηρακλείου.

Έξω από το χώρο δουλειάς, ακρίβεια, υπερφορολόγηση, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ανύπαρκτος ελεύθερος χρόνος για μας και τα παιδιά μας, ανύπαρκτη δημόσια υγεία και περίθαλψη, ανύπαρκτη δημόσια παιδεία, αθλητισμός , πολιτισμός.

Δεν πρέπει να ανεχθούμε πλέον την αντεργατική πολιτική και την κοροϊδία κυβέρνησης-εργοδοσίας.

Τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη, στις 18:30 στο ΕΚΗ. Οργανώνουμε την απάντησή μας, με Γενική Συνέλευση, Μαζικοποιούμε το σωματείο, οργανωνόμαστε στους χώρους δουλειάς, παίρνουμε την υπόθεση της ανάκτησης των απωλειών στα χέρια μας.

Προετοιμάζουμε την απάντησή μας, μαζί με τα σωματεία που έχουν πάρει απόφαση για απεργία την Τετάρτη 14 Νοέμβρη.

Αντί αναμονής, ψεμάτων και αυταπατών εμείς επιλέγουμε τον αγώνα με σύνθημα μας:

”Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων”

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

  • Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.
  • Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Καμιά επέκταση του ωραρίου. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Καθορισμός καθηκόντων και πόστων για κάθε εργαζόμενο, τήρηση των ρεπό και των διαλλειμάτων, κατάργηση των σπαστών ωραρίων των εργαζομένων σε καταστήματα που έχουν συνεχές ωράριο λειτουργίας.
  • Δημιουργία δωρεάν προγραμμάτων και υποδομών για αθλητισμό, πολιτισμό, ψυχαγωγία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.
  • Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας. Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ, επέκταση της άδειας κυήσεως σε δύο μήνες πριν τον τοκετό και 6 μήνες μετά. Ένα χρόνο με αποδοχές στη μητέρα ή τον πατέρα. Άδειες για ασθένειες ή άλλες ανάγκες. Μεγαλύτερες άδειες για μονογονεϊκές οικογένειες.
  • Αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας ένα τεράστιο αμερικανονατοικό στρατόπεδο. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βάζει το λαό μας όλο και πιο βαθιά στη φωτιά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Πηγή: ekriti.gr

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει