Προληπτικά μέτρα λαμβάνει η Λιβερία λόγω της επανεμφάνισης του ιού Έμπολα στη γειτονική ΓουινέαΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021, 16:49

Ο πρόεδρος της Λιβερίας Τζορτζ Γουεά διέταξε σήμερα τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας του να εντείνουν την επιδημιολογική επιτήρηση και να λάβουν «προληπτικά μέτρα», αφού έγινε γνωστό ότι τέσσερις άνθρωποι πέθαναν από τον ιό Έμπολα στη γειτονική Γουινέα.

Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια που καταγράφονται θανατηφόρα κρούσματα του ιού αυτού στην περιοχή.

Στην ανακοίνωσή της η προεδρία της Λιβερίας αναφέρει ότι ο Γουεά ζήτησε από τις υγειονομικές αρχές και όλους τους επαγγελματίες του τομέα να λάβουν προληπτικά μέτρα «λόγω της επανεμφάνισης του θανατηφόρου ιού Έμπολα στη γειτονική Γουινέα».

Το 2013 ξεκίνησε από την ίδια περιοχή της Γουινέας η χειρότερη επιδημία Έμπολα, η οποία εξαπλώθηκε στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Εξαλείφθηκε το 2016 αφού είχε πλήξει 10 χώρες της δυτικής Αφρικής, αλλά και την Ισπανία και τις ΗΠΑ, και είχε προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 11.300 ανθρώπων σε σύνολο 28.600 κρουσμάτων, το 99% των οποίων εντοπίστηκε στη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε. Μόνο στη Λιβερία οι νεκροί έφτασαν τους 4.800.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021, 16:49Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει