Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Προσπάθησε να σκοτώσει τη γάτα του στον φούρνο μικροκυμάτων

Σ’ έναν 20χρονο «φιλόζωο» και μελλοντικό πατέρα από το Portsmouth, απαγορεύθηκε να αποκτήσει ποτέ κάποιο κατοικίδιο, αφού αποπειράθηκε να σκοτώσει την γάτα του μέσα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων, επειδή αυτή τον γρατζούνισε.

Ο Stephen Stacey, τοποθέτησε μέσα στον 850watt φούρνο μικροκυμάτων το συμπαθές τετράποδο, προκαλώντας έτσι το «μαγείρεμα» της γάτας από το εσωτερικό της.

Ακόμα και 7 ώρες μετά το περιστατικό η γάτα εξέπεμπε θερμότητα και οι κτηνίατροι αναγκάστηκαν να της κάνουν μπάνιο με κρύο νερό και να την τοποθετήσουν μέσα σε πάγο για να μπορέσουν να της σώσουν τη ζωή.

Η συγκεκριμένη γάτα, φαίνεται πως επαληθεύει τον μύθο για τις 7 ζωές, αφού κατάφερε και επέζησε από το βάναυσο αυτό μαρτύριο, ωστόσο υπέστη τραυματισμούς στα μάτια, τον εγκεφαλικό ιστό, στη γλώσσα της και γενικότερα στα εσωτερικά της όργανα.

Ένας γείτονας του, ξύπνησε όταν η 17χρονη έγκυος 3 μηνών κοπέλα του δράστη, του χτύπησε την πόρτα κλαμένη και αμέσως ζήτησε εξηγήσεις από τον 20χρονο για το που ακριβώς είναι η γάτα. Τότε αυτός άνοιξε την πόρτα του φούρνου και η γάτα βγήκε από μέσα.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, μέχρι να επέμβει ο γείτονας, είχαν ήδη περάσει 5 λεπτά. Αμέσως πήρε την γάτα και την τοποθέτησε κάτω από κρύο νερό και την επομένη επισκέφτηκε κτηνίατρο.

Ο δικηγόρος του άνεργου νεαρού, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ο Stacey, έχει αλλάξει την ζωή του και ότι προσπαθεί να ξεφύγει από όλες τις κακές συνθήκες και να φτιάξει ένα σπιτικό, κάτι που μία καταδίκη κάθε άλλο παρά θα βοηθήσει.

Παρά τους ισχυρισμούς του, του απαγγέλθηκε κατηγορία για σκληρότητα και ποινή φυλάκισης 16 εβδομάδων με αναστολή 18 μηνών. Επίσης για διάστημα 18 μηνών οφείλει να ακολουθήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 7 το πρωί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει