Προτεραιότητα η αποχώρηση από την Ε.Ε.Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, ο Ντόμινικ Ράαμπ, στις πρώτες δηλώσεις του μετά τον διορισμό του από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, είπε ότι το σημαντικότερο πράγμα είναι να αποχωρήσει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, κατά προτίμηση με μια συμφωνία.

Για το θέμα του Ιράν, το οποίο χαρακτήρισε «ευαίσθητο», σημείωσε ότι δεν θα βιαστεί να εξάγει συμπεράσματα.

Ο 45χρονος Ράαμπ, από τη νέα γενιά των Βρετανών Συντηρητικών, θεωρείται σκληροπυρηνικός ευρωσκεπτικιστής. Υπήρξε υπουργός Brexit στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι αλλά παραιτήθηκε, διαφωνώντας με τη στρατηγική που ακολουθούσε η πρωθυπουργός.

Μετά την παραίτηση της Μέι, έθεσε υποψηφιότητα για να την διαδεχθεί. Μιλώντας στους βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος υποστήριξε ότι ο ίδιος ήταν «ο μοναδικός Brexiteer στον οποίο μπορούσαν να βασιστούν» και έριξε τα βέλη του στον Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας ότι «δεν θα πετύχουμε μια καλή συμφωνία με μπλόφες και κραυγές».

Ο Ντόμινικ Ράαμπ είναι γιος ενός Εβραίου πρόσφυγα, γεννημένου στην Τσεχία, ο οποίος έφυγε για να γλυτώσει από τις διώξεις των Ναζί το 1938. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και έχει μαύρη ζώνη στο καράτε.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019, 22:16

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει