Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Προτεραιότητα η στενή συνεργασία μας με την Κύπρο

Ζήτημα προτεραιότητας θεωρεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ την εντατικοποίηση της συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και την Κύπρο, όπως αναφέρει ο ίδιος σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια για τα εξηκοστά-πέμπτα γενέθλιά του.

Η περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη αυτής της σχέσης ανταποκρίνεται στα θεμελιώδη συμφέροντα Ρωσίας και Κύπρου και υπηρετεί την εδραίωση της περιφερειακής και παγκόσμιας σταθερότητας, τονίζεται στο μήνυμα που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

«Στη Ρωσία δικαίως σας θεωρούν ειλικρινή φίλο της χώρας μας και αποδίδουν υψηλή εκτίμηση στην πολυετή σας συμβολή στην ανάπτυξη των ρωσο-κυπριακών σχέσεων», αναφέρει ο Ρώσος πρόεδρος

Ο κ. Μεντβέντεφ εκφράζει επίσης την προσδοκία ο εμπιστευτικός προσωπικός διάλογος με τον πρόεδρο Χριστόφια να συμβάλει και στο μέλλον στην προώθηση εποικοδομητικής ημερήσιας διάταξης, τόσο σε διμερές όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Υπογραμμίζει, τέλος, ότι ιδιαίτερη σημασία αποδίδει στην υλοποίηση των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν τον Οκτώβριο του 2010, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει