Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Προτεραιότητα οι βιολογικοί Γεωργιούπολης και Καλυβών

Τις ελπίδες τους στο τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας, που εξαγγέλθηκε πρόσφατα και στοχεύει στην ενδοχώρα, φαίνεται ότι εναποθέτουν, πλέον, αρκετοί δήμαρχοι των περιφερειακών Καλλικρατικών Δήμων του Νομού Χανίων μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις με το ΕΣΠΑ.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Αποκορώνου Γρηγόρης Μαρκάκης, μιλώντας το Σάββατο στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», χαρακτήρισε «αιτία πολέμου» οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στη διαδικασία αξιολόγησης του βιολογικού της Γεωργιούπολης, ενώ για το κρίσιμο θέμα των Τεχνικών Υπηρεσιών τόνισε ότι είναι απαραίτητο η πρώην Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ) να αποκεντρωθεί.

Οι βιολογικοί

Ψηλά στην ατζέντα του Δήμου Αποκορώνου βρίσκεται το θέμα των βιολογικών Γεωργιούπολης, Καλυβών και Αλμυρίδας, ωστόσο, με εξαίρεση τον πρώτο οι άλλοι δύο δεν έχουν ακόμα ωριμάσει ως έργα. «Για εμάς κυρίαρχα έργα είναι οι βιολογικοί, ειδικά της Γεωργιούπολης που καταθέσαμε πρόταση μέχρι 31/3 στο ΕΣΠΑ και είμαστε στη φάση της αξιολόγησης. Η πρόταση είναι ολοκληρωμένη και δεν έχει προβλήματα απαλλοτριώσεων. Δεν ανησυχώ ως προς την πρόταση, όμως, τότε λέγαμε ότι δεν είχαμε πολλά έργα, ενώ τώρα τα έργα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι πάρα πολλά σε ό,τι αφορά τους βιολογικούς. Ελπίζω ότι το δικό μας έργο δεν θα περικοπεί διότι είναι ένα έργο τελείως ώριμο και αναγκαίο και ο Δήμος Αποκόρωνα το δικαιούται», σημείωσε ο κ. Μαρκάκης, ενώ χαρακτήρισε οποιαδήποτε άλλη αρνητική εξέλιξη ως προς την πορεία του έργου «αιτία πολέμου».

Για τον βιολογικό των Καλυβών, που, όπως είπε, έχει ενταχθεί με σχετικό κωδικό και βρίσκεται στη φάση σύνταξης της μελέτης, επεσήμανε ότι είναι ένα εντελώς αναγκαίο έργο καθώς αφορά την εξυγίανση πηγών, ενώ για τον βιολογικό της Πλάκας – Αλμυρίδας ανέφερε ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμα κάποια διαδικασία.

Πηγή –NewsBeast.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει