Πρωταγωνιστής της νέας εποχής των fake news ο Βρούτσης«O κ. Βρούτσης αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή της νέας εποχής των fake news», αναφέρει σε δήλωσή της η Θεανώ Φωτίου, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών και αναπ. τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναφέρει η κ. Φωτίου, «καπηλευόμενος και πάλι χωρίς ίχνος ντροπής και δισταγμού το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης διοχέτευσε στον τύπο στις 26/7 «είδηση» ότι «ενισχύει τη μέριμνα για άτομα με αναπηρία», επειδή υπέγραψε κονδύλι ύψους 67 εκ. ευρώ από τον π/υ του Υπουργείου για την καταβολή ισόποσων επιδομάτων σε ΑμεΑ από τον ΟΠΕΚΑ.

Στην πραγματικότητα πρόκειται απλώς για τη μηνιαία δόση των επιδομάτων που ο ΟΠΕΚΑ, φορέας που ίδρυσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποδίδει με τρόπο διαφανή και δίκαιο το σύνολο των παροχών κοινωνικής αλληλεγγύης, καταβάλλει κάθε μήνα στα άτομα με αναπηρία. Κάθε μήνα την ίδια μέρα σε όλους, όπως ήταν το αίτημα του κόσμου της αναπηρίας που έγινε πραγματικότητα επί ΣΥΡΙΖΑ, κι όχι κάθε δυο-τρεις μήνες από τους δήμους, σε κυμαινόμενες ημερομηνίες, όπως γινόταν μέχρι τα τέλη του 2018 οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου προγράμματος.

Κάθε φορά που εκταμιεύεται μια μηνιαία δόση επιδόματος από τον ΟΠΕΚΑ, εγγεγραμμένη ήδη στον π/υ του 2019, απαιτείται, όπως προβλέπει ο νόμος, υπογραφή του υπουργού Εργασίας. Εξ ου και η «είδηση» ότι ο κ Βρούτσης υπέγραψε τα 67 εκ για την πληρωμή του Αυγούστου. Περιμένουμε λοιπόν, κάθε επίδομα που πληρώνεται από τον ΟΠΕΚΑ να αποτελεί νέα είδηση από τον κ. Βρούτση ότι ενισχύει την αντίστοιχη κατηγορία.

Ο χώρος της αναπηρίας απαιτεί σοβαρότητα και πραγματική ενασχόληση με τα προβλήματά του. Δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο επαίσχυντης επικοινωνιακής εκμετάλλευσης. Ας μας πει η κυβέρνηση αν σχεδιάζει κάτι νέο κι ας σταματήσει να οικειοποιείται τα εφαρμοζόμενα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζοντάς τα ως δικά της».

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019, 14:46

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει