Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Πρόθυμη για νέες συναντήσεις με Αμερικανούς η Λιβύη

Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι ενθαρρύνει το λαό του να συνομιλήσει με τους εξεγερμένους, όμως δεν προτίθεται να μιλήσει ο ίδιος μαζί τους, όπως δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ο Μούσα Ιμπραχίμ πρόσθεσε ότι η Λιβύη είναι διατεθειμένη να έχει και νεές συναντήσεις με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, έπειτα από αυτή που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακό στην Τυνησία, ενώ πρόσθεσε ότι λίβυοι αξιωματούχοι είχαν έξι συναντήσεις με ανώτερους εκπροσώπους των εξεγερμένων.

«Υπήρξε μία συνάντηση στην Τυνησία μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων των ΗΠΑ και αξιωματούχων της Λιβύης. Εγινε κατά τη γνώμη μας γόνιμος διάλογος», πρόσθεσε.

«Εξηγήσαμε πολλά πράγματα στους Αμερικανούς αξιωματούχους. Κατανοούμε ότι δεν έχουν γνώση ολόκληρης της εικόνας, διορθώσαμε την παραπληροφόρηση. Πιστεύουμε ότι νέες συναντήσεις στο μέλλον (…) θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων της Λιβύης (…) Είμαστε διατεθειμένοι να μιλήσουμε ξανά στους Αμερικανούς», υπογράμμισε ο Ιμπραχίμ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι έπειτα από πέντε μήνες πολέμου και βομβαρδισμών από το ΝΑΤΟ η Λιβύη παραμένει “πολυ δυνατή και δεν διαλυόμαστε”.

«ΝΑΤΟ χάνεις, θα χάσεις. Οι ένοπλες συμμορίες δεν έχουν μέλλον στην υπόλοιπη χώρα. Παραδεχθείτε το», υπογράμμισε ο Ιμπαχίμ, ενώ πρόσθεσε ο “Καντάφι δεν θα εγκαταλείψει τη Λιβύη και δεν θα εγκαταλείψει τη θέση του”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει