Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Πρόλαβαν ιντερνετική «αυτοκτονία»

Ακόμη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπη σε περιοχή της Αττικής από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Την Παρασκευή το βράδυ η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε κατεπείγον μήνυμα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από χρήστη ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης facebook, ότι χρήστης του ιστότοπου δήλωνε σε «chat rooms» ρητά την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει με συγκεκριμένο τρόπο.

Μέσω ειδικού διαύλου άμεσης επικοινωνίας ενημερώθηκε το εξειδικευμένο προσωπικό του ιστοτόπου Facebook και εντοπίστηκαν άμεσα τα ηλεκτρονικά του ίχνη, τα οποία διερευνήθηκαν ψηφιακά. Στη συνέχεια ενημερώθηκε η Εισαγγελία Αθηνών και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών.

Κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την συνδρομή Αστυνομικών της ’μεσης Δράσης Αττικής, μετέβη στην οικία του εν λόγω ατόμου, όπου διαπιστώθηκε η άσχημη ψυχολογική του κατάσταση και η πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Την ψυχολογική του υποστήριξη ανέλαβε, σε πρώτη φάση, συνεργαζόμενος ψυχολόγος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σημειώνεται ότι η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει από τις αρχές του Ιουλίου 2011 μέχρι σήμερα 41 αυτοκτονίες, ενώ το 2010 απέτρεψε 58 περιπτώσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει