Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Πρόλαβε τρομοκρατική επίθεση η γερμανική αστυνομία

Η γερμανική αστυνομία κρατεί δύο άνδρες με καταγωγή από χώρες της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση και φέρεται ότι είχαν προμηθευτεί υλικό για την κατασκευή βόμβας, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Βερολίνο.

Οι συλληφθέντες είναι ένας 24χρονος Γερμανός λιβανέζικης καταγωγής και ένας 28χρονος από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα σε δύο διαμερίσματα και σε ένα ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο στη γερμανική πρωτεύουσα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιείται δύο μόλις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του πάπα στη Γερμανία και τρεις μέρες πριν από την δέκατη επέτειο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.
Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία ότι τα σχέδια για την εγκατάσταση ενός σταθμού ραντάρ του ΝΑΤΟ στο έδαφός της θα προκαλέσουν ένταση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

«Περιμένουμε ότι η φίλη και γείτονάς μας (Τουρκία) θα είναι πιο προσεκτική και δεν θα προετοιμάσει το έδαφος για πολιτικές που θα οδηγήσουν σε ένταση και, πέραν πάσης αμφιβολίας, θα έχουν περίπλοκες συνέπειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ.

Ο εκπρόσωπος αναφερόταν στη συμφωνία της Τουρκίας να αναπτύξει ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας που έχει στόχο να προστατεύσει τα μέλη του ΝΑΤΟ από την απειλή των ιρανικών πυραύλων.

«Η ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ σ’ αυτή την περιοχή θα είναι αντιπαραγωγική τόσο για την περιφερειακή ασφάλεια όσο και για την ασφάλεια της Τουρκίας», πρόσθεσε ο Μεχμανπαράστ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει