Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Πρόταση για τη χρηματοδότηση νοικοκυριών της Δ. Αττικής

Επτά εκατομμύρια ευρώ, υπό τη μορφή μακροχρόνιου δανείου, προτίθεται να διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής στους δημότες του Θριάσιου Πεδίου προκειμένου να πληρώσουν το κόστος σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης. Τη σχετική πρόταση παρουσίασε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός και αφορά 7.000 συνδέσεις.

Σύμφωνα με την πρόταση, που θα συζητηθεί ως τακτικό θέμα ημερήσιας διάταξης στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, η Περιφέρεια Αττικής θα διαθέσει 7 εκατ. ευρώ με τη μορφή δεκαετούς ή δεκαπενταετούς δανείου στους δημότες, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο κόστος σύνδεσης των σπιτιών τους με το τριτεύον δίκτυο αποχέτευσης.

Η σταδιακή πληρωμή θα γίνει μέσω ενός συμβολικού τέλους που θα παρακρατείται υπέρ της Περιφέρειας Αττικής από τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ. Αυτή κρίνεται νομικά ως η μόνη εφικτή λύση, αφού δεν επιτρέπεται η επιδότηση ιδιωτών για οικιακή σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, σημειώνεται στην πρόταση, θα σταματήσει η εκκένωση βόθρων, θα σταματήσουν να καταλήγουν στη θάλασσα τα μολυσμένα νερά και θα τερματισθεί η μόλυνση των υπογείων υδάτων και η επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει