Πρόταση της ΝΔ για διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, 18:33

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης με ανακοίνωσή του προανήγγειλε τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο διευκρινίζοντας πως «με βάση τη μελέτη των στοιχείων προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος πέραν των αδικημάτων για τα οποία διεξάγεται σχετική έρευνα τέλεσε κι άλλο συνεπικουρούμενος από έτερα πρόσωπα στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του. Έλεγχος και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης σε συγκεκριμένες υποθέσεις που εμφανίζουν ενότητα εγκληματικής δράσης».

Την πρόταση πρέπει να υπογράψουν τριάντα Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και από κει και πέρα είναι η Ολομέλεια που θα αποφασίσει για τη διεύρυνση ή μη του κατηγορητηρίου.

Από το ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητική πηγή έλεγε πως «πρώτο βήμα της Νέας Δημοκρατίας ήταν ένα Βατερλό καθώς αντί για σκευωρία βλέπουμε μεγάλο σκάνδαλο και πως το δεύτερο θα είναι η γελοποίησή της».

Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης φαίνεται να δήλωσε πως καλοδεχούμενη κι αυτή η πρόταση για να αποδειχθούν οι σκευωροί των χαλκευμένων κατηγοριών.

Η ανακοίνωση του Γ. Γ. Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρου Καλαφάτη

Με βάση τη μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας που απέστειλε προς τη Βουλή η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος, πέραν  των αδικημάτων για τα οποία ήδη διεξάγεται σχετική έρευνα  από τη Βουλή, τέλεσε και άλλα, συνεπικουρούμενος από έτερα πρόσωπα, στο πλαίσιο και κατά την άσκηση των καθηκόντων του, με σκοπό τον έλεγχο και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης σε συγκεκριμένες υποθέσεις, που εμφανίζουν ενότητα εγκληματικής δράσης.

Η ΝΔ και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας έχουν εκφράσει κατ’ επανάληψη τη βούληση για την πλήρη και σε όλες τις πτυχές της διαλεύκανση της δυσώδους αυτής υπόθεσης, που συνιστά απροκάλυπτη παρέμβαση της εκτελεστικής στην δικαστική εξουσία.

Συνεπείς προς την βούλησή μας αυτή, καταρτίσαμε σήμερα και υποβάλλουμε προς την Βουλή των Ελλήνων πρόταση διεύρυνσης του πλήθους των αδικημάτων, που φέρεται ότι τέλεσε με τη συμμετοχή και τρίτων προσώπων ο κ. Δ. Παπαγγελόπουλος σε άλλες περιπτώσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων του, όπως εξειδικεύονται στην πρότασή μας.

Με θεσμική προσήλωση, αντικειμενικότητα και δίχως εκπτώσεις ως προς την αλήθεια είμαστε αποφασισμένοι να φθάσουμε μέχρι τέλους ώστε να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός τι πραγματικά συνέβη και εάν χρησιμοποιήθηκε η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της ως υποχείρια επίορκων πολιτικών.

Δείτε εδώ όλη την πρόταση

Δ.Κ.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, 19:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει