Πτωτικά κινούνται οι μετοχές και στην Ευρώπη


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, 13:33

Πτώση κατέγραψαν νωρίτερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς η υποχώρηση των βρετανικών μετοχών και οι προειδοποίησες αρκετών εταιριών για την κερδοφορία τους έπληξε το κλίμα στην αγορά παρόλο που κεντρικές τράπεζες προσπάθησαν αυτή την εβδομάδα να αμβλύνουν τον αντίκτυπο από την επιδημία του κοροναϊού στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο βασικός ευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης αντέστρεψε τα αρχικά του κέρδη, σημειώνοντας νωρίτερα πτώση 0,8%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 1,3%, με αρκετές εταιρίες να σημειώνουν πτώση καθώς τελούν υπό διαπραγμάτευση χωρίς το δικαίωμα σε μέρισμα.

Μεταξύ των μετοχών της ευρωζώνης, η γερμανική εταιρία Continental που είναι προμηθευτής των αυτοκινητοβιομηχανιών, κατέγραψε βουτιά 10,5% αφού κατέγραψε καθαρή ζημία 1,2 δισεκ. ευρώ το 2019, καθώς επηρεάστηκε από την παγκόσμια πτώση στη ζήτηση για επιβατικά αυτοκίνητα.

Ο δείκτης των εταιριών κατασκευής αυτοκινήτων σημείωσε πτώση 2,2%, ενώ οι εταιρίες εξόρυξης υποχώρησαν κατά 2,8%.

Η μετοχή της Airbus σημείωσε πτώση 2,8%, ύστερα από δημοσίευμα του Bloomberg ότι η εταιρία εξετάζει μείωση στην παραγωγή των αεροσκαφών A330neo καθώς ο μεγαλύτερος πελάτης της ανέβαλε την παράδοση των αεροπλάνων εξαιτίας μείωσης της ζήτησης για ταξίδια.

Σε μια ακόμα ένδειξη για το πλήγμα στην ταξιδιωτική βιομηχανία, η βρετανική περιφερειακή αεροπορική εταιρία Flybe κατέρρευσε, με τον αερομεταφορά να αποτελεί το πρώτο μεγάλο θύμα του κλάδου λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, 13:33

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει