Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Πυρετός διαβουλεύσεων ενόψει Τρόικας

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της κυβέρνησης ενόψει της «καθόδου» των «μικρών» της τρόικας στις 22 Αυγούστου στην Αθήνα, οι οποίοι θα προετοιμάσουν το έδαφος για την «τριανδρία», που αναμένεται να επισκεφτεί τη χώρα μας στις 29 του μήνα.

Από νωρίς το πρωί ο κ. Βενιζέλος έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών Φ. Σαχινίδη και Π. Οικονόμου, αναφορικά με την εξέλιξη των εσόδων και των δαπανών, τις δανειακές ανάγκες και τη αποπληρωμή των υποχρεώσεων του Δημοσίου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε συνεργασία και με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο, με τον οποίον εξέτασαν θέματα σχετικά με το πιστωτικό σύστημα, την εξέλιξη των καταθέσεων, αλλά και την εξέλιξη του προγράμματος συμμετοχής των ιδιωτών στον νέο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας.

Ο κ. Βενιζέλος είχε λίγο μετά το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, στον οποίο παρείχε ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση.

Στις 22 Αυγούστου αναμένεται στην Ελλάδα το πρώτο κλιμάκιο της τρόικας για να ξεκινήσει τους ελέγχους για την αποδέσμευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, οι Τροϊκανοί να προβούν σε συστάσεις για τυχόν νέα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η χώρα μας για να καλύψει τις τρύπες του προϋπολογισμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει