Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Πως η Κυπριακή κρίση απειλεί την ελληνική οικονομία

Μπορεί η τρικομματική Κυβέρνηση να ξεπέρασε τελικα τον σκόπελο που είχε προκύψει με την τύχη των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα αλλά τα προβλήματα και η αβεβαιότητα που έχει απλωθεί σε όλη την Ευρωζώνη δεν έχουν τελειώσει. Η εξαγορά των δύο κυπριακών τραπεζών (CPB και Κύπρου) από την Τράπεζα Πειραιώς είναι μόνο το πρώτο βήμα.

Ήδη στο οικονομικό επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός για τις ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και οι οποίες έχουν πλέον σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας. Μεγάλα προβλήματα καταγράφονται σύμφωνα με πληροφορίες και στον τομέα του τουρισμού καθώς τα περισσότερα «πακέτα» από τη Ρωσία με προορισμό την Ελλάδα κλείνονται μέσω τουριστικών πρακτόρων στην Κύπρο.

Παράγοντες της αγοράς στην Ελλάδα προβλέπουν επίσης ότι θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και εάν όλα εξελιχθούν ομαλά για την Κύπρο, προκειμένου να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν ναυτιλιακές εταιρείες με έδρα την Κύπρο και οι οποίες έχουν στόλο με ελληνική ή κυπριακή σημαία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει