Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Πύρινο μέτωπο στον Έβρο – Εκκενώθηκε Μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας

Ανεξέλεγκτο είναι μέχρι αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο, συνολικού μήκους περίπου πέντε χιλιομέτρων, της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Λευκίμης Σουφλίου στον Έβρο.

Για προληπτικούς λόγους ζητήθηκε η εκκένωση των οικισμών Κοίλα και Μελία και μία Μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας. Ωστόσο, οι 60 κάτοικοι των δυο οικισμών μεταφέρθηκαν με λεωφορείο του δήμου.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά έχει κάψει περίπου 3.000 στρέμματα, κυρίως δρύες και τις εγκαταστάσεις ενός μαντριού, με μεγάλες ποσότητες ζωοτροφών.

Τρία τα πύρινα μέτωπα

Αυτή τη στιγμή τρία είναι τα πύρινα μέτωπα. Το πρώτο κατευθύνεται βορειοανατολικά της Βυρίνης με κατεύθυνσης προς τον βιότοπο της Δαδιάς, το δεύτερο δυτικά με κατεύθυνση προς Πεσσάνη και το τρίτο νοτιοδυτικά με κατεύθυνση προς την Μελία και τα Ραντάρ.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 60 πυροσβέστες με 26 οχήματα, έξι αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο και 60 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Στο έργο της κατάσβεσης τους συνεπικουρούν μηχανήματα της περιφέρειας, ο στρατός, το δασαρχείο και εθελοντικές οργανώσεις.

Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι ο περιορισμός του μετώπου της φωτιάς, προκειμένου να μην επεκταθεί βόρεια προς το Δάσος της Δαδιάς και νότια προς τις περιοχές Κοίλα και Μελία.

Σημειώνεται πως το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 5-6 Μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά φαίνεται από την Αλεξανδρούπολη

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων η ατμόσφαιρα είναι αποπνιχτική, με τη φωτιά να είναι ορατή ακόμα και από την Αλεξανδρούπολη.

Ανακρίνονται τρία άτομα

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, στην αστυνομία κρατούνται τρία άτομα και ανακρίνονται, χωρίς όμως να υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ενδεχόμενου δόλου για εμπρησμό.

Στο χώρο βρίσκονται ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, ο περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Β. Παυλακάκης, που συντονίζει την επιχείρηση, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γ. Νικολάου, οι δήμαρχοι Σουλίου Β. Πουλιλιός και Αλεξανδρούπολης Β. Λαμπάκης, εκπρόσωποι του δασαρχείου και των τοπικών στρατιωτικών αρχών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει