«Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα χωρίς να το ξέρει κανείς»Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021, 15:07

«Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα χωρίς να το ξέρει κανείς». Αυτή ήταν η φρικτή φράση που αναζητήθηκε 163 εκατομμύρια φορές στο Google, κατά τη διάρκεια του 2020. 

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί σε όλον τον κόσμο και η πανδημία έχει επιδεινώσει τα πράγματα. Στο τέλος του 2020, οι ειδικοί ανέφεραν ότι η κοινωνική και οικονομική πίεση έφεραν ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση των γυναικοκτονιών ενδοοικογενειακής βίας.

Περαιτέρω έρευνα, από τον περασμένο Μάρτιο έως τον Αύγουστο, αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι αναζήτησαν στο Google συγκεκριμένες ανησυχητικές φράσεις που σχετίζονται με επιθέσεις σε γυναίκες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια μελέτη του «The Journal of General Psychology», η φράση «πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα χωρίς να το ξέρει κανείς» αναζητήθηκε στο Google 163 εκατομμύρια φορές – αύξηση 31% σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με το MSNBC.

Η φράση «θα τη σκοτώσω όταν φτάσει στο σπίτι» αναζητήθηκε 178 εκατομμύρια φορές, ενώ η φράση «πώς να ελέγξεις τη γυναίκα σου» αναζητήθηκε 165 εκατομμύρια φορές. Η τελευταία αναζήτηση σημείωσε 67% αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Παρόλο που δεν είναι σαφές το φύλο των ανθρώπων που αναζητούν αυτές τις φράσεις, το ποσοστό βίας έναντι των γυναικών δείχνει ότι τα θύματα, στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, είναι γυναίκες.

Αντίθετα, η φράση «θα με σκοτώσει» πληκτρολογήθηκε στο Google 107 εκατομμύρια φορές, μια συγκλονιστική αύξηση 84% από το 2019. «Βοηθήστε με, δεν θα φύγει» και «με χτυπάει όλη την ώρα» ήταν οι δύο επόμενες αναζητήσεις.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021, 15:10Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει