Ράπισμα στον Τζόνσον και από τη Βουλή των ΛόρδωνΥπερψηφίστηκε και από τη Βουλή των Λόρδων, το απόγευμα της Παρασκευής, το νομοσχέδιο που είχε ψηφίσει τη Δευτέρα η Βουλή των Κοινοτήτων, με το οποίο «μπλοκάρεται» οποιαδήποτε δυνατότητα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να προχωρήσει σε «ασύντακτο» Brexit, δηλαδή έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς Συμφωνία Αποχώρησης.

Το νομοσχέδιο πλέον παίρνει τον δρόμο για την αρχηγό του κράτους, βασίλισσα Ελισάβετ, προκειμένου να λάβει και την τυπική επικύρωσή της και να καταστεί νόμος του κράτους, πιθανότατα τη Δευτέρα.

Στον επίσημο λογαριασμό της Βουλής των Λόρδων στο Twitter αναφέρεται ότι η υπογραφή της βασίλισσας «είναι τυπική».

Υπενθυμίζεται πως η Βουλή των Κοινοτήτων είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο αυτό την Τετάρτη, μολονότι ο πρωθυπουργός υποστήριζε ότι κάτι τέτοιο σημαίνει «χρόνια αβεβαιότητας και καθυστερήσεων», επειδή τον υποχρεώνει να ζητήσει από τις Βρυξέλλες μια νέα αναβολή του Brexit.

Ο Τζόνσον επιμένει ότι πρέπει να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 15 Οκτωβρίου ώστε να αποφασίσει ο λαός ποιον θέλει να στείλει στη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ, που είναι προγραμματισμένη για τις 17 και 18 του ίδιου μήνα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέρριψαν την πρόταση αυτή, η οποία για να εγκριθεί πρέπει να ψηφιστεί από τα δύο τρίτα των 650 μελών της Βουλής των Κοινοτήτων.

Οι Εργατικοί δήλωναν αρχικά ότι θα στηρίξουν την πρόταση για εκλογές εφόσον γίνει νόμος η πρόταση για την αποτροπή του Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, όμως τώρα λένε ότι θέλουν να εξασφαλιστεί πρώτα η αναβολή του «διαζυγίου».

Διαβάστε επίσης: 

Βρετανία: Όχι σε εκλογές πριν από τον Νοέμβριο συμφώνησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Δεν παραιτείται ο Μπόρις Τζόνσον


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019, 18:59

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει