Ρήξη της AstraZeneca με την Ευρωπαϊκή Ένωση



Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, 13:00

Σε ρήξη ήλθαν η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η πρώτη αποφάσισε να μην μετάσχει στην αποψινή μεταξύ τους συνάντηση, μετά την «αντεπίθεση» του διευθύνοντος συμβούλου της Pascal Soriot αναφορικά με τις κατηγορίες ότι η εταιρεία «δεν τήρησε τα υπεσχημένα αναφορικά με τις παραδόσεις εμβολίων στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με πηγές από την ΕΕ, αξιωματούχοι της Κομισιόν εξακολουθούν να απαιτούν από τον βρετανο-σουηδικό φαρμακευτικό κολοσσό να εξηγήσει σαφώς γιατί μείωσε τον αριθμό των δόσεων του εμβολίου που επρόκειτο να στείλει σε κράτη μέλη. 

Ο Pascal Soriot σε συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης επέμεινε ότι η AstraZeneca «δεν έχει συμβατικές υποχρεώσεις προς την Ε.Ε.» και ότι πραγματοποιούν την «καλύτερη προσπάθεια» για να ανταποκριθούν στην παροχή του εμβολίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία θα εξηγήσει γραπτώς στην υπεύθυνη της Κομισιόν για την υγεία, Στέλλα Κυριακίδη, τον λόγο που αναγκάζεται να περικόψει κατά 60% την παροχή των εμβολίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά του, το μέλος της επιτροπής εμπορίου της Ε.Ε. Bernd Lange ζητά να δημοσιοποιηθεί το συμβόλαιο μεταξύ της εταιρείας και της Ε.Ε.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, 13:16



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει