Ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε στην Πολωνία και τη Σλοβακία


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020, 12:45

Η Πολωνία ανακοίνωσε νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα (4.280), καθώς και ρεκόρ θανάτων (76), σύμφωνα με τον λογαριασμό στο Twitter του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Νωρίτερα σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βάλντεμαρ Κράσκα επιβεβαίωσε μιλώντας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι η πρωτεύουσα Βαρσοβία θα προστεθεί στον κατάλογο των περιοχών όπου ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων covid-19.

Συνολικά στην Πολωνία, μια χώρα 38 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 111.599 κρούσματα κορωνοϊού και 2.867 θάνατοι.

Στο μεταξύ στη Σλοβακία ανακοινώθηκαν 1.037 νέα κρούσματα κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο, ο μεγαλύτερος αριθμός από τότε που η επιδημία εμφανίστηκε στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς. «Ας είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, σας παρακαλώ», έγραψε ο Μάτοβιτς σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας ενέκρινε νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid- 19 και ενέκρινε την 1η Οκτωβρίου την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020, 12:45

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει